Polar recensie op Netflix België

Polar recensie op Netflix BelgiëPolar *** 1/2

Regie: Jonas Akerlund (Lords of Chaos)

Met Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens, Katheryn Winnick, Fei Ren, Ruby O. Fee, Matt Lucas, Richard Dreyfuss, Johnny Knoxville,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van John Wick, Atomic Blonde & Mute.

Het verhaal: Huurling Duncan Vizla gaat op pensioen bij the Damocles Initiative, maar wordt nog voor een allerlaatste keer getrokken in de onderwereld der huurlingen om het tegen het jong bloed van de moment op te nemen.

Ons verdict: Netflix heeft een nieuwe huwelijkspartner gevonden in Dark Horse Entertainment. Niet enkel komt The Umbrella Academy naar de populaire streamingdienst, ook een film van zijn Polar-volumes rond huurmoordenaar The Black Kaiser is sinds vandaag te zien op Netflix België. De liefde is bovendien wederzijds met Stranger Things die tot leven zal komen als graphic novel bij Dark Horse Comics. A match made in heaven? Zeker! Dark Horse Comics kenmerkt zich als een serieuzere, meer volwassen versie van strips voor de liefhebbers en het is duidelijk dat de visuele stijl met voorbeelden Sin City, 300 & Hellboy er bovenuit steekt tegenover Marvel & DC. Tot slot kan Netflix met zijn betaalmuur de controverse die het met 13 Reasons Why, Roma, House of Cards & The Crown steeds heeft bediend op zijn streamingdienst opnieuw bovenhalen.

 Mads Mikkelsen is Duncan Vizla in Polar Netflix recensie

Met Polar geeft Netflix dankzij de stijl van videoclip-guru Jonas Akerlund (Lady Gaga’s Telephone, Madonna’s Ray of Light, The Prodigy’s Smack My Bitch Up zijn stuk voor stuk gerenommeerde videoclips van de Zweed) deze keer zijn creatieve invulling en deze houdt de balans tussen Mute & John Wick met het tempo van Atomic Blonde zonder de context van de Koude Oorlog dan. Heerlijke cinematografie dus, maar niet bepaald vernieuwend in termen van verhaallijn. Comic book fans zullen zeer blij zijn met de referenties naar personages uit de strip zoals The Black Kaiser, Sindy, Mr. Blut, The A Team, Vian en ga zo maar verder en hoewel de cast mooi werk levert, heeft Mads Mikkelsen spijtig genoeg niet het charisma van pakweg een Keanu Reeves of Charlize Theron in Polar. Akerlund mist ook wat finesse om zijn plot intrigerend te houden hoewel we de combinatie van ironie, bloed & bloot altijd wel kunnen pruimen bij MoviePulp. Verstand op 0 en genieten is dus de boodschap, ook van dir soundtrack door Deadmau5 die aan het einde iets of wat goed tot zijn uiting komt.

Kortom, Polar is Netflix’ antwoord op John Wick. Entertainend, maar geen uitblinker.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.