The Last Stand review

the last stand posterThe Last Stand ****

Regie: Kim Jee-Woon (The Good, The Bad, and The Weird)

Met: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Peter Stormare, Johnny Knoxville, Luis Guzmán, Eduardo Noriega

Speelduur: 105′

Ga kijken kijken als je houdt van no-nonsense B-actieknallers zoals Walking Tall, en natuurlijk om te zien hoe Arnie het ervan af brengt als actieheld op leeftijd.

Het verhaal: Een beruchte Mexicaanse kartelbaas weet te ontsnappen uit de handen van de F.B.I. Hij baant zich een weg naar Mexicaanse grens, maar stoot in een piepklein dorpje op heftig verzet van de lokale Sheriff en een handvol onervaren deputies.

Arnold Schwarzenegger in The Last Stand

Ons verdict: Op een paar cameo’s na (waarvan die in The Expendables (2) de bekendste zijn, red.) is het exact 10 jaar geleden (van Terminator 3: Rise of The Machines, red.) dat de grootste actiester aller tijden nog op het witte doek te zien was. Tijdens Schwarzenegger’s afwezigheid uit de filmzalen is het actiegenre echter grondig veranderd, niet alleen technisch (alsmaar meer CGI, Digitaal 3D, hyperkinetische montage, red.), maar ook inhoudelijk. Zeker bij de grotere producties (zie bv. Nolan’s Batman-trilogie, Bourne, Craig’s Bond, …) was het een trend om steeds donkerder, grauwer, complexer en introspectiever te gaan, ironisch genoeg binnen de restricties van een PG-13 rating (kinderen toegelaten rating). The Last Stand biedt net het tegenovergestelde. Dit is een uitzinnige trip naar het verleden, vol bloederig stripverhaalgeweld, hilarische one-liners en zelfs schaamteloze slapstick in een uiterst simpel doch effectief verhaaltje, met karikaturale personages (met als uitschieters de over-the-top gaande Guzmán en Stormare, red.) én bovenal een duidelijk onderscheid tussen de goeien en de slechten (ze dragen nét geen respectieve witte en zwarte hoeden, red.). Op een paar flarden moderne technologie na, en natuurlijk de groeven in het gezicht en de krakende knoken van Arnie, zou je zweren dat je naar een film uit de jaren ’80 zit te kijken, een big budget unrated (de ledematen vliegen bij momenten in het rond, red.) dubbele aflevering van The A-Team, met special guest appearance van Schwarzenegger, zo je wil. The Last Stand toont in ieder aan dat Arnold nog lang niet afgeschreven is, en mits de juiste rollen kan ie ons jaren entertainen op zijn volstrekt unieke wijze. The Last Stand is zeker niet het strafste dat in deze filmweken van overvloed in de zalen draait, maar wel het meest entertainende en je bent er voor de verandering geen drie uur van je leven aan kwijt.

Bekijk alvast een korte featurette van The Last Stand.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Last Stand review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter