war of the worlds recensie film fest gent fox tv telenet play

War of the Worlds S1 recensie op Film Fest Gent 2019 [eerste indruk]

War of the Worlds S1 recensie op Film Fest Gent 2019War of the World S1 ****

Regie: Gilles Coulier (De Dag, Cargo) & Richard Clark (Doctor Who, Life on Mars, The Musketeers) / Bedenker: Howard Overman (Misfits, Crazyhead)

Met Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Adel Bencherif, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Stéphane Caillard, Guillaume Gouix,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Arrival, Bird Box & The Rain.

Het verhaal: Wanneer astronomen een transmissie ontdekken uit een ander sterrenstelsel, weten ze het zeker: Ze hebben buitenaards leven gevonden. Al snel komt er contact hetzij niet op een vreedzame manier.

War of the Worlds S1 recensie op het Film Fest Gent 2019

De setting: Film Fest Gent! Elk jaar in oktober is de stad Gent het decor van een filmfestival, dat aan zijn 46ste editie toe is, en stelt ruim 100 langspeelfilms & 50 kortfilms voor uit de gehele wereld aan een publiek van ruim 100.000 toeschouwers. Naast een officiële competitie organiseert het festival jaarlijks een reeks concerten, en gaf het op die manier een plateau aan componisten als: Ennio Morricone, Gabriel Yared, Elmer Bernstein, Michael Kamen, Patrick Doyle, Howard Shore, Georges Delerue, Hans Zimmer, Maurice Jarre, Craig Armstrong, Harry Gregson-Williams, Mychael Danna & Gustavo Santaolalla. Sinds 2001 organiseert het festival ook de World Soundtrack Awards, de meest prestigieuze filmmuziek prijzen ter wereld. Elk jaar krijgen de beste soundtrack componisten op die manier erkenning voor hun werk. Met zijn focus op filmmuziek behoort Film Fest Gent na Cannes, Venetië en Berlijn tot de top 5 onder de Europese filmfestivals met een eigen karakter. Film Fest Gent wordt van 8 tot en met 18 oktober 2019 georganiseerd met dit jaar films zoals Les Miserables, The Mustang, JoJo Rabbit, A Hidden Life, Le Mans 66, Vlaamse film All of Us & de televisieserie War of the Worlds.

War of the Worlds S1 recensie op Film Fest Gent 2019 [eerste indruk]

Ons verdict: Het boek War of the Worlds door H.G. Wells uit 1898 is al meermaals op één of andere manier tot een groot publiek gebracht. De meest legendarische is deze van Orson Welles die op Halloween in 1938 met een radio-uitzending geïnspireerd op het science fiction verhaal de hele buurt van New Jersey in de Verenigde Staten hysterisch maakte omdat ze dachten dat er effectief een aanval van buitenaardse wezens aan de gang was. Canal+ gaat met de nieuwe serie War of the Worlds terug naar de roots van het originele verhaal door de productie naar Engeland & Europa te brengen met niemand minder dan de Belgische regisseur Gilles Coulier die de eerste 2 afleveringen mocht regisseren en daarbij zijn internationaal debuut maakt.

Gabriel Byrne in War of the Worlds TV-serie - Copyright Urban Myth Films

Coulier zet al meteen de internationale serie naar zijn hand, want de Vlaamse meester van de suspense zet zijn werk vanuit De Dag verder door een immens spannende pilot op poten te zetten. Liefhebbers van De Dag zullen ook de handtekening opmerken van Belgische cinematograaf David Williamson in o.m. zijn liefde om personages in siloet te verfilmen. De donkere cinematografie neemt eerder Arrival als voorbeeld dan het gritty Chernobyl, waar je ons niet hoort over klagen. Op het vlak van locaties krijgen we heel wat aparte achtergronden zoals de Franse Alpen, Londen & Grenoble wat War of the Worlds ook weer dat beetje extra geeft. Van de cast steekt Gabriel Byrne (Hereditary) er met kop en schouders bovenuit gevolgd door Elizabeth McGovern en hoewel gelimiteerd mogen de eerste special effects & actie er zijn in de eerste 2 afleveringen. Het verhaal smaakt naar meer met de mysterie die laat terugdenken aan series zoals The Mist & The Rain, maar de spanning die vergelijkbaar met Arrival door Denis Villeneuve nog een stukje beter is tegenover die Europese Netflix-series.

Kortom, War of the Worlds de nieuwe Chernobyl noemen, is misschien wat veel, maar onze landgenoot maakt een indrukwekkend internationaal debuut met War of the Worlds. Straffe kost!

Vanaf maandag 14 oktober 2019 in primeur op het Film Fest Gent 2019, dinsdag 29 oktober 2019 in dubbele afleveringen om 20u35 op FOX (Telenet kanaal 13, Orange kanaal 15 & Proximus kanaal 65) & vanaf 30 oktober 2019 ook op Telenet Play.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.