The Rain recensie op Netflix België

The Rain recensie op Netflix BelgiëThe Rain ***

Bedenkers: Jannik Tai Mosholt (Borgen)

Met Alba August, Lucas Lynggaard Tonnesen, Jessica Dinnagen, Mikkel Boe Folsgaard, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Johannes Kuhnke,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Dark & 10 Cloverfield Lane.

Het verhaal: 6 jaar nadat een dodelijk virus in de regen bijna alle mensen in Scandinavië uitroeide, komen Simone en Rasmus uit noodzaak uit hun veilige bunker en ontdekken dat de hele beschaving verdwenen is. Ze moeten zich vervoegen bij een groep jonge overlevers om te overleven.

De cast van The Rain

Ons verdict: Opnieuw een Europese Netflix-serie die veelbelovend is na het zien van de spannende trailer en de ambities zijn groot voor de eerste Scandinavische serie op de grootste internationale streamingdienst van de wereld. Met The Rain mag één van de schrijvers van het succesvolle Borgen (Jannik Tai Mosholt) zijn ding doen, dus de verwachtingen waren bij ons hooggespannen. Echter kan je zien aan deze late recensie dat het resultaat wat teleurstellend is voor een Europese reeks.

The Rain begint veelbelovend en zeer intens met als opmerkelijke jonge gezichtjes Alba August & Lucas Lynggaard Tonnesen in Deense post-apocalyptische toplocaties zoals Kopenhagen, Kirkeskov Holte in Sollerod & het Gisselfeld Klosters Skove-bos in Haslev, maar in het midden van de pilot gaat het tempo aanzienlijk naar beneden om nooit meer terug te komen. Het wordt een soort van The Walking Dead of 28 Days Later (slim gevonden zonder zombies dan) met flauwe aanvullende castleden van het Deense Dicte & Arvingerne die blijven aanmodderen en dat voor maar 8 afleveringen. De ‘toevallige’ product placement van Mahabis & Fjallraven Kanken moet je er ook bijnemen. Het einde mag dan misschien goed gevonden zijn, maar the journey is more important than the end or the start, people.

Kortom, The Rain is niet de beste Europese serie op Netflix met gevolg dat het zal wegzinken in het overaanbod van de internationale streamingdienst. Gemiste kans?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter