Binnenkort op FOX: War of the Worlds door Gilles ‘De Dag’ Coulier

Achter de schermen van War of the Worlds - Copyright Urban Myth Films

Gilles Coulier wist Oost- & West-Vlaanderen voor zich te winnen met Cargo, maar met De Dag kent iedereen de regisseur wel als de nieuwe meester van de spanning in Vlaanderen. De man krijgt de opportuniteit om een internationale carrière uit te bouwen met War of the Wolds, een nieuwe 8-delige serie gebaseerd op de roman van H.G. Wells. De eerste afleverignen zullen te zien zijn op het Film Fest Gent, maar vanaf 29 oktober 2019 is de serie ook te volgen op televisiekanaal FOX en voor de streamers onder ons te volgen via Telenet Play / Yelo TV / YUGO / Tadaam.

Als astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal waarnemen, is het bewijs van intelligent buitenaards leven geleverd. De wereld wacht vol spanning op verder contact. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval; kleine groepjes overlevenden blijven achter in een angstaanjagende verlaten wereld.

Opgejaagd door aliens stellen ze de brandende vraag – wie zijn deze buitenaardse wezens en waarom zijn zij vastbesloten om de mensheid uit te roeien? Emotioneel, cinematografisch en in karakter geworteld, brengt War of the Worlds een unieke combinatie van menselijk drama en de beste sciencefiction. Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brute oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de aanval niet willekeurig is.

Internationaal, maar ook lokaal.

Gilles Coulier (De Dag, Cargo) regisseerde de eerste 4 afleveringen met director of photography en Antwerpenaar David Williamson (De Dag). Richard Clark (Versailles), die de andere afleveringen regisseerde, deed eveneens beroep op een landgenoot, director of photography Anton Mertens (Versailles). Andere Belgische linken zijn de soundtrack aan de hand van David Martijn (Goose, De Dag), acteur Pieter Genard en natuurlijk de crew van ‘De Wereldvrede’, het productiehuis van Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap, dat een deel van de productie op zich nam.

 

CAST

De veelgeprezen cast bestaat uit Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Adel Bencherif, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Stéphane Caillard en Guillaume Gouix.

 

CREW

Deze achtdelige dramaserie is geschreven door BAFTA-award-winnaar Howard Overman en geproduceerd door het Emmy Award-winnende team Johnny Capps en Julian Murph. De serie is een samenwerking tussen CANAL+ en Fox Networks Group, Europa & Afrika. Regie: Gilles Coulier (afl.1-4) en Richard Clark (afl. 5-8)

Howard Overman, uitvoerend producer en schrijver vertelt: “Onze epische versie van War of the Worlds grijpt de kijker. Cinematografisch, vol van mysterie en intrige en in de kern draait ons verhaal over de mensheid. Als aliens morgen aanvallen, en het leven zoals we het kennen is vernietigd, hoe gaan we daar dan mee om? Wat vertelt het over elkaar en nog belangrijker over onszelf?”

Johnny Capps, uitvoerend producent van Urban Myth Films: “War of the Worlds is emotioneel, filmisch en een unieke combinatie tussen menselijk drama en sciencefiction. Het brengt het klassieke verhaal van H.G. Wells in de 21ste eeuw met een tijdloos verhaal waardoor je op het puntje van je stoel zit!”

 

Vanaf 29 oktober 2019 is War of the Worlds op dinsdag om 20u35 in dubbele afleveringen te zien op FOX.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter