Gilles Coulier gaat internationaal met War of the Worlds

Gilles Coulier gaat internationaal met War of the Worlds

Gilles Coulier, de regisseur van Cargo & Bevergem uit Gent, is in Vlaanderen niet meer van de buis te halen dankzij het succesvolle De Dag en ook internationaal wordt hij opgemerkt. Zo tekende hij een deal met Canal+ & Fox om een nieuwe televisieserie te brengen met niemand minder dan Gabriel Byrne (Hereditary, The Usual Suspects) & Elizabeth McGovern (Downtown Abbey, The Wife, Once Upon a Time in America) in de hoofdrol. War of the Worlds is gebaseerd op het science-fictionklassieker van H.G. Wells uit 1889. Deze versie heeft een hedendaagse Europese setting en geeft een beeld van wat er van de mensheid op onze planeet zou overblijven na een buitenaardse aanval. Léa Drucker (Custody, Les Grands Esprits), Guillaume Gouix (Les Revenants) & Adel Bencherif (Frères Enemis, Un Prophète) zijn verder gecast voor War of the Worlds en hij neemt de DOP van De Dag David Williamson mee om deze internationale serie vorm te geven.

Gilles Coulier vertelt: “Na Bevergem, Cargo en De Dag was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. War of the World’ voelt daarom als een logische volgende stap in mijn carrière. Het is een grote eer om de krijtlijnen uit te stippelen voor dit grootse internationale project en te kunnen samenwerken met deze fantastische cast. Dit is echter geen afscheid van België, ik ben van plan om in de komende jaren de ervaring op internationaal niveau te kunnen gebruiken voor mijn werk in eigen land. Daarom ben ik ben ook bijzonder tevreden dat we met ons productiehuis De Wereldvrede, na amper 5 jaar te bestaan, een versnelling hoger schakelen en actief meewerken aan dit grootse project.”

 

Wanneer de nieuwe televisieserie wordt verwacht, is nog niet bekend, maar we mogen blij zijn dat alweer een Vlaams talent zijn vleugels internationaal verspreid na succesvolle pogingen door Jakob Verbruggen (The Alienist, House of Cards) & Tim Mielants (Legion, De Patrick, Peaky Blinders).

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter