Hereditary recensie

WEDSTRIJD: Win gratis bioscooptickets voor HereditaryHereditary ****

Regie: Ari Aster (The Strange Thing About the Johnsons)

Met Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Ann Dowd.

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van The Grudge & The Conjuring.

Het verhaal: Wanneer de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, begint de familie van haar dochter Annie cryptische en steeds angstaanjagendere geheimen over hun afkomst te ontrafelen.

Hereditary recensie

Ons verdict: Nog altijd heb ik spijt dat ik The Conjuring niet heb gezien in Belgische bioscopen. Deze ijzersterke horrorfilm door James Wan behoort nog steeds tot mijn top 5 lievelingshorrors naast Saw, The Ring, The Grudge & The Shining en vandaar probeer ik steenvast af te gaan op horrorfilms die een hype meehebben. Hereditary verbaasde Amerikaanse critici op het filmfestival van Robert Redford en met zijn sfeer en trailer liet het ons sterk terugdenken aan The Conjuring. Iets wat we niet wilde missen!

Nu, als je Hereditary gaat vergelijken met The Conjuring, heb je het aan het foute eind en ga je meteen het gevoel hebben dat deze onafhankelijke film de verwachtingen niet inlost. But look again… Hereditary is eerder vergelijkbaar met Japanse horrorfilms zoals The Grudge, Dark Water & The Ring die het gore van de dood tot leven willen brengen op het grote doek en dat geeft Hereditary als Amerikaanse horrorfilm meteen een andere status. In combinatie met een bijzonder verfijnde cinematografie en intelligente cameraperspectieven onderscheidt Hereditary zich van de mainstream (saaie) slasher films, maar de horrorfilm die gaat en staat met de uitstekende cast van Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff & Ann Dowd heeft wel teveel tijd nodig om zijn punt te maken. Bovendien gaat de spanning wat verloren als je het vergelijkt met A Quiet Place en is het einde niet sappig genoeg na het hele plagerij van regisseur Ari Aster in het eerste anderhalf uur. Inkorten had de film net dat beetje meer geven. Maar te zwijgen over het ontbreken van wat toonaangevende muziek in plaats van oergeluiden door mens & omgeving.

Kortom, om Hereditary de nieuwe Exorcist van Generatie Z te noemen, vinden wij wat teveel van het goeie. Maar Ari Aster maakt een stevig debuut met Hereditary. Steun deze man en ga dat zien in de bioscoop.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter