Jumanji: Welcome to the Jungle recensie

Jumanji Welcome to the Jungle recensieJumanji: Welcome to the Jungle ***

Regie: Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape)

Met Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Bobby Cannavale, Rhys Darby, Nick Jonas, Alex Wolff, Madison Iseman, Morgan Turner, Missi Pyle,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Pixels & de originele Jumanji.

Het verhaal: 4 tieners ontdekken een oude mysterieuze game console die ze in het rijk van Jumanji teleporteert als personages uit het spel.

De cast van Jumanji: Welcome to the Jungle

Ons verdict: Nostalgie schopt het ver aan de internationale box office en dat zijn de makers van deze nieuwe Jumanji: Welcome to the Jungle niet ontgaan. Echter werd deze oerwoud blockbuster met Dwayne Johnson door heel wat PR-uitdagingen geteisterd in 2017 (is het een remake of een prequel bvb.). The Rock heeft bovendien een minder jaar achter de rug met het teleurstellende Baywatch. In België werd er daarom beslist om de release date te verplaatsen naar 2018.

Spijtig, want Jumanji: Welcome to the Jungle is een aardige film met solide special effects, een vernieuwend concept, maar vooral geslaagde komische elementen. Zowel Dwayne Johnson & Jack Black weten te overtuigen met grappige toestanden, oneliners & dialogen (The Rock kan zelfs eens een andere acteerprestatie neerleggen voor een keer, what do you know?), enkel Kevin Hart trekt de schijnwerpers niet volledig naar zich toe en komt wat flauw over in deze alternatieve Jumanji-film. Het einde van Jumanji 2: Welcome to the Jungle is dan weer een tikkeltje voorspelbaar en ze konden iets betere referenties vinden naar de originele Jumanji uit 1995, maar dat zien we door de vingers. Zeker gezien het gaming aspect echt wel verfrissend is voor de franchise.

Kortom, deze nieuwe Jumanji: Welcome to the Jungle door regisseur Jake Kasdan heeft een origineel concept door mee te gaan met zijn tijd zonder dat Dwayne Johson of Jack Black irritant overkomen. Kan er best door voor een blockbuster, zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter