Sex Tape review

Sex Tape posterSex Tape *** 1/2

Regie: (Bad Teacher)

Met , , , , ,…

Speeltijd: 94′

Ga kijken als je hield van andere komedies met Cameron Diaz zoals Bad Teacher, There is Something About Mary en de verhaallijn van The Hangover.

Het verhaal: Annie en Jay zitten in een diepje: na een wild seksleven te hebben gehad met elkaar tijdens hun studentenjaren, zijn ze na de geboorte van hun 2 kinderen terug op zoek om elkaar terug te vinden in bed. In een wanhoopspoging beslissen beiden om op de gloednieuwe iPad van Jay een pornofilmpje te maken met alle gevolgen vandien…

Jason Segel & Cameron Diaz in Sex Tape

Ons verdict: Sex Tape oogstte op de beste ondergrond dat er mogelijk was in Hollywood: Amerikanen kunnen immers altijd lachen als het gaat over tequila en seks! Maar voeg daar de finesse van Cameron Diaz aan toe en je krijgt een geheel nieuwe film…

La Diaz die inmiddels al een paar lentes ouder is (42 jaar, kan je het geloven?), werd bekend door haar rollen in komedies zoals There’s Something About Mary, The Mask, The Sweetest Thing en ga zo maar verder. Maar toch was deze steractrice de laatste jaren op zoek naar haar plaats in Hollywood na successen zoals Charlie’s Angels & Shrek. Het publiek was haar soms wat cliché komedieprestaties duidelijk beu en ze waagde zichzelf wat andere rollen zoals deze in Vanilla Sky, Knight and Day, The Green Hornet & The Holiday met weinig noemenswaardig succes. Het absolute dieptepunt in haar zoektocht zal The Counselor zijn geweest, maar weinig kon Cameron Diaz hier niet aan doen (dit was een duidelijke flater van regisseur ). In The Other Woman & Bad Teacher zagen we een opmerkelijk nieuwe Cameron Diaz: een actrice die haar prille leeftijd is ontgroeid en de thema’s van haar generatie zoals bedrog, een gezin stichten en werkloosheid durft aangaan. Dit zet ze duidelijk voort in Sex Tape.

Waarom staan we zo hard stil bij de carrière van Cameron Diaz? Wel, Sex Tape gaat en staat met de performance van Cameron Diaz, ondersteund door Forgetting Sarah Marshall’s Jason Segel. Een aantal grappige scènes die niet in de trailers worden onthuld samen met een sterke verhaallijn (die qua opbouw heel hard aan The Hangover laat denken), maken deze Hollywoodproductie van Sony bijzonder entertainend. Je kan jezelf vragen stellen of er met Sex Tape een verborgen kritiek van Sony naar Apple zit verscholen, maar de film is leuk en blijft je tot het einde boeien.

Besluit: Cameron Diaz heeft er duidelijk terug zin in met deze Sex Tape. Hopelijk zien we meer van dit in haar volgende films. Geniet onderaan van de actrice in clips I Was Thinking, TiVo & We Watched It uit Sex Tape:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter