Unlocked review

Unlocked posterUnlocked *** 1/2

Regie: Michael Apted (The World is Not Enough, Gorillas in the Mist)

Met Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas, John Malkovich, Toni Collette, Makram Khoury, Aymen Hamdouchi, …

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van The International & Bastille Day.

Het verhaal: Alice Racine is een CIA-agente die een terroristische aanval moet voorkomen met biologische wapens in Londen.

Noomi Rapace in Unlocked

Ons verdict: Na dit weekend lijkt Unlocked wel een historisch film te zijn! De actiefilm door regisseur Michael Apted waarbij de protagonist een terreuraanslag probeert te verijdelen in het hartje van Londen doet er nog schepje bovenop door met het gevaar van een biologische aanval te spelen, maar de verhaallijn voelt dankzij het schitterende werk van de Zweedse actrice Noomi Rapace bijzonder realistisch aan. Dat mag ook niet verbazen als je wist dat de schrijver Peter O’Brien een FBI- & CIA-consultant inschakelde en Rapace haar neus brak op de set. Naargelang Unlocked vordert, wordt het plot van deze Britse coproductie net zoals Jack Reacher 2: Never Go Back iets te onrealistisch spijtig genoeg. Maar te zwijgen over de irritante rol die Orlando Bloom op zich moet nemen (al een geluk compenseren Michael Douglas & John Malkovich dit). Samen met de magere cinematografie waant Unlocked zich de allure van een Jason Bourne-film zonder het tot op het einde af te werken.

Kortom, Unlocked is een leuk filmpje voor door de week. Echter spijtig dat zijn ambitie niet tot op het einde wordt doorgetrokken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter