The Handmaid’s Tale S1 recensie op VRT Nu

The Handmaid's Tale S1 recensie op VRT NuThe Handmaid’s Tale **** 1/2

Bedenker: Bruce Miller (The 100)

Met Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Ann Dowd, Madeline Brewer, Samira Wiley, O-T Fagbenle,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Man in the High Castle.

Het verhaal: Overpopulatie teisert de wereld, kinderen worden amper geboren en dat doet mensen drastische beslissingen nemen. Een religieus totalitaire regime neemt de macht over in de Verenigde Staten en maakt vrouwen zoals June tot seksslaven om kinderen te baren voor de elite.

Elizabeth Moss in The Handmaiden's Tale

Ons verdict: Met maar liefst 2 Golden Globes voor het acteerwerk van Man Men-actrice Elisabeth Moss & Ann Dowd en 8 Emmy Awards voor de volledige cast & crew wist The Handmaid’s Tale vorig jaar de perfecte ode te brengen aan Margaret Atwood’s dystopische boekklassieker The Handmaid’s Tale. In België was deze nu al legendarische serie te streamen achter de muren van Proximus Movies & Series, maar dat is sinds vandaag voorbij. De Hulu-serie werd opgepikt door Canvas & VRT Nu en we hopen dat daarmee deze legendarische serie de aandacht krijgt dat het verdient in België.

The Handmaid’s Tale is een sublieme televisieserie die dankzij het fenomenaal acteerwerk van volledige cast met Man Men-actrice Elisabeth Moss aan kop tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Het sluimerend tempo van The Handmaid’s Tale is heerlijk mysterieus en zorgt ervoor dat niet enkel liefhebbers van het science fiction genre zullen likkebaarden. Blijf deze serie tot het allerlaatste volgen, want deze Hulu-serie komt tot een heerlijk einde en de hele serie blijft gelukkig genoeg gedurende 10 afleveringen trouw aan de roots van het boek. Ongetwijfeld één van de redenen waarom The Handmaid’s Tale zo goed werd onthaald door de internationale pers.

Kortom, The Handmaid’s Tale moet je gewoon gezien hebben. Stream met gratis en voor niks via VRT Nu. Een dikke aanrader die eindelijk toegankelijk is voor heel België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter