In productie: de Patrick door Tim Mielants

Kevin Janssens als de Patrick

Goed nieuws voor de Vlaamse Film: De opnames van De Patrick, het langspeeldebuut van regisseur Tim Mielants die met internationale series zoals Peaky Blinders & Legion terug naar zijn Vlaamse roots gaat na Code 37 & Cordon, zijn deze week van start gegaan op een geheime locatie in de Belgische Ardennen. De tragikomische film speelt zich namelijk af op een naturistencamping en gaat over een man die op existentiële zoektocht is naar de (on)zin van het leven. De hoofdrol wordt vertolkt door Kevin Janssens, die een zware metamorfose onderging voor zijn personage.

De Patrick, een klusjesman op de naturistencamping van zijn ouders, wordt vertolkt door Kevin Janssens (Revenge, D’Ardennen), die daarmee de hoofdrol van de film speelt en een metamorfose onderging voor deze film door 17kg bij te komen voor zijn rol. Andere rollen zijn weggelegd voor Jan Bijvoet (Borgman, Embrace of the Serpent), Josse de Pauw, Frank Vercruysse, Katelijne Damen (Girl, De Premier, De Smaak van de Keyser), Tine Van den Wyngaert (Monster!, Pulsar, Het Geslacht de Pauw), Bouli Lanners (De Rouille et d’Os, Je suis mort mais j’ai des amis) en de bekende Nederlandse acteurs Pierre Bokma (Tonio, Schneider vs. Bax), Ariane Van Vliet (Vele Hemels Boven de Zevende, Callboys) & Hannah Hoekstra (De Helleveeg, Hemel). Ook de Nieuw-Zeelandse acteur Jemaine Clement (bekend van onder meer Flight of the Conchords) is van de partij.

Cast van Tim Mielants De Patrick

De film speelt zich af in 1985 en wordt hoofdzakelijk in het Nederlands gesproken, met hier en daar wat Frans en Engels. Het scenario werd geschreven door Tim Mielants en Benjamin Sprengers. De muziek zal worden gecomponeerd door Geert Hellings. Frank van den Eeden verzorgt de cinematografie, Alain Dessauvage de montage, Charlie de Keersmaeker de setfotografie, Yanna Soentjens het geluid en Hubert Pouille is art director. De Patrick wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck van Savage Film en gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.