Peaky Blinders S3 recensie op Netflix België

Peaky Blinders posterPeaky Blinders **** 1/2

Bedenker: Steven Knight (Taboo, Allied)

Met Cillian Murphy, Paul Anderson, Joe Cole, Helen McCrory, Sophie Rundle, Annabelle Wallis, Finn Cole, Tom Hardy, Natasha O’Keeffe, Kate Phillips,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 – 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Taboo & het vorige seizoenen van Peaky Blinders.

Het verhaal: Thomas Shelby is terug van de doden en laat er geen gras over groeien door in het huwelijksbootje te stappen.

Cillian Murphy & de crew in Peaky Blinders S3

Ons verdict: Als er romance in het spel komt, is er vaak stront aan de knikker. Maar niet zo bij Peaky Blinders, want virtuoos Steven Knight weet met series zoals Peaky Blinders & Taboo perfect hoe hij moet navigeren tussen plotwendingen en Peaky Blinders S3 is niet anders. Dit 3de seizoen van Peaky Blinders doet een goede zaak op vlak van cinematografie en tempo, maar ook het scenario met zijn vele cliffhangers neemt weer bijbelse proporties aan. Bovendien hielden we van het pittig & pikant Russisch kantje van dit 3de Peaky Blinders-seizoen. Cillian Murphy legt zijn beste prestatie tot op heden neer als Thomas Shelby en ook Paul Anderson schittert als nooit te voren in zijn rol van Arthur Shelby. Enkel spijtig dat de gastrollen in dit seizoen dun gezaaid zijn, hoewel Vlaamse acteur Jan Bijvoet (The Broken Circle Breakdown, d’Ardennen), Alexander Siddig (Game of Thrones S4, Submergence) & Tom Hardy (Dunkirk, Venom) opvallend smaakvolle namen moeten zijn voor het Belgische publiek. Hardy groeit zelfs in zijn rol als de knotsgekke Joodse Alfie, want hij legt een betere prestatie neer in 1 aflevering dan zijn acteerprestatie in het hele 2de seizoen van Peaky Blinders samen.

Kortom, Peaky Blinders S3 bevat de meeste drama als ooit te voren, maar Steven Knight valt niet in de valkuil van het melige. Sterker nog, ik denk dat dit het strafste scenario van zijn hand is top op heden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter