HBO’s Chernobyl recensie op Telenet Play

HBO's Chernobyl recensie op Telenet Play MoreChernobyl **** 1/2

Bedenker: Craig Mazin (The Hangover Part III, Identity Thief, The Huntsman: Winter’s War) / Regisseur: Johan Renck (Bloodline, The Walking Dead, Breaking Bad)

Met Jared Harris, Stellan Skarsgard, Emily Watson, Josha Leese, Ross Amstrong, James Cosmo, Mark Lewis Jones, David Dencik, Fares Fares, Jessie Buckley, Paul Ritter, Adrian Rawlins,…

Speeltijd: 5 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van fictiefilm & -series over negatieve historische gebeurtenissen zoals Darkest Hour, Deepwater Horizon & American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson.

Het verhaal: In april 1986 wordt een explosie in de kerncentrale van Tsjernobyl in de voormalige USSR (Oekraïne om exact te zijn) één van ‘s werelds grootste door de mens veroorzaakte catastrofes.

HBO's Chernobyl recensie op Telenet Play More

Ons verdict: De kernramp in Tsjernobyl die in april 1986 de hele wereld aan het einde van de Koude Oorlog opnieuw op zijn grondvesten deed daveren, is al meermaals onder de aandacht gebracht. Er zijn talloze documentaires waarvan er één zelfs een Oscar won voor Beste Documentaire en ook films deden de revue, maar geen enkele bood de kwaliteit die HBO brengt met de nieuwe miniserie Chernobyl die op Telenet Play & YUGO komt vanaf 7 mei 2019.

Met Jared Harris, Stellan Skarsgard & Emily Watson in de hoofdrol zet de pilot meteen de toon voor deze geweldige miniserie die tegelijkertijd absurd & tragisch aanvoelt. De harde beelden & dialogen worden strategisch door Zweedse regisseur Johan Renck afgewisseld met komische elementen & situaties die je jezelf niet voor mogelijk kan houden. Samen met de gitzwarte cinematografie en realistische setting van Vilnius, Kaunas & Elektrenai in Litouwen wordt deze onvoorstelbare milieuramp prachtig in kaart gebracht, terwijl je er nog net iets meer van te weten komt tegenover het dagelijks nieuws. Opgelet, want als Antwerpenaar of Vlaamse Brusselaars ga je spontaan jodiumtabletten stockeren na deze serie. Met de griezelige & grimmige beelden is deze HBO-series niet voor mensen met een gevoelige maag. De verhaallijn in combinatie met het tempo heeft tot slot misschien geen noemenswaardige opbouw, maar het zit exact op het juiste niveau om deze serie nu al legendarisch te noemen.

Kortom, Chernobyl is na Game of Thrones het strafste wat we van het jaar zagen op Telenet Play & YUGO. Voor Telenet-abonnees die niet meer weten wat te streamen na Game of Thrones.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter