Quicksand recensie op Netflix België

Quicksand Netflix recensieQuicksand *** 1/2

Bedenker: Camilla Ahlgren (The Bridge) / Regie: Per-Olav Sørensen (Nobel)

Met Hanna Ardéhn, Felix Sandman, William Spetz, David Dencik, Ella Rappich, Reuben Sallmander, Suheib Saleh, Rebecka Hemse, Helena af Sandeberg, Maria Sundbom,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 – 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Sinner S1, 22 July & Tabula Rasa.

Het verhaal: Maja is een jong Zweeds meisje uit Danderyd, een rijke wijk in Stockholm, en wordt beticht van het vermoorden van haar klasgenoten nadat ze als enige overlevende uit de schietpartij op school stapt.

Hanna Ardehn en David Dencik in Quicksand Netflix recensie

Ons verdict: Met een spaarpot van 15 miljard dollar aan productiebudget wil de populairste streamingdienst van de wereld enkel maar samenwerken met de grootste namen. Zo ook met Camilla Ahlgren, de schrijfster van het immens populaire The Bridge, één van de meest toonaangevende Nordic Noir-series naast The Killing die het genre quasi zijn bestaansrecht gaf. Het boek Störst av allt door schrijfster Malin Persson Giolito, werd gekozen door Netflix om tot leven te brengen op het digitale doek en als spilfiguur werd de 23-jarige Hanna Ardéhn gecast die in Zweden gekend is vanwege haar bijdrage in de SVT-serie 30 grader i februari & de jeugdfilm 7X – lika barn leka bäst.

Net zoals Tabula Rasa is Quicksand een psychologische thriller met een sterk plot die in de trend van 22 July zo dicht mogelijk bij de realiteit wil blijven. Hanna Ardéhn trekt net zoals Jessica Biel in The Sinner alle schijnwerpers naar zich toe en grijpt deze opportuniteit van Netflix om de pannen van het dak te acteren, mede ook dankzij mooie ondersteuningen door Felix Sandman, William Spetz, Ella Rappich en de veteraan van de hoop David Dencik die we kennen uit o.m. Regression, Tink Tailor Soldier Spy, Top of the Lake & McMafia. Zoals in iedere Europese serie (cfr. Grenslanders) moet je zeer cliché de last minute cliffhangers na iedere aflevering erbij nemen en ook de editing van de beelden laat in het algemeen zoals steeds te wensen over, maar het hele gebeuren met zijn mooi opbouwend plot, is van topkwaliteit voor een Europese televisieproductie. Met 6 afleveringen is Quicksand naar analogie van The Widow snel verteerbaar, zeker gezien het binge-gehalte van de eerste afleveringen van deze Zweedse Netflix-serie zeer hoog ligt (wij hadden vlot 3 afleveringen achter de kiezen op 1 avond). Maar het neemt wel wat af na pakweg aflevering 4 waarin het verhaal de overhand neemt. Tot slot is de voorlaatste aflevering de beste van de 6 met de beelden die een hoogtepunt bereiken in aflevering 6.

Kortom, Quicksand is weer een Europese televisieproductie op Netflix die er na Suburra & Dark mag zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter