Suburra La Serie S2 recensie op Netflix België

Suburra La Serie posterSuburra: La Serie *** 1/2

Bedenkers: Daniele Cesarano & Barbara Petronio / Regie: Michele Placido, Andrea Molaioli, Giuseppe Capotondi

Met Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo Valdarnini, Francesco Acquaroli, Filippo Nigro, Claudia Gerini, Paola Sotgiu, Carlotta Antonelli, Barbara Chichiarelli, Rosa Diletta Rossi, Cristina Pelliccia, Jacopo Venturiero, Federica Sabatini,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Narcos, Gomorra & Bloodline.

Het verhaal: Livia Adami is na 3 maanden terug in Rome en zet druk onder de deal die Samurai had met Aureliano om het land aan hem te geven. Inmiddels is Sumurai vanalles van plan, want hij zet Lele onder druk om de zus van Aureliano te vinden hoewel een andere bekende haar in handen heeft…

Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara en Eduardo Valdarnini in Suburra S2

Ons verdict: Met Suburra heeft Netflix succesvol een clone gevonden van Gomorra en aan onze vorige recensie kon je reeds zien dat we grote fan waren van deze zeer realistische maffiaserie in de Italiaanse taal die volgens ondertekende heel wat maffiafilms & -series een poepje laat ruiken. Inmiddels hebben de personages uit Suburra met namen zoals Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara & Eduardo Valdarnini, een kleine make-over gekregen, maar kunnen ze het topniveau aan om Suburra een legendarische Europese serie te maken?

Francesco Acquaroli als Samurai in Suburra S2

Hmm, niet helemaal. Zoals veel mediterraanse series wordt er gezocht naar drama, drama & nog eens drama om kijkers te blijven lokken en de pilot van Suburra S2 maakt zich daar al meteen schuldig aan. Het begin van Suburra S2 zit bovendien propvol stoerdoenerij wat ongetwijfeld zal resulteren in heel wat drama als we de plotontwikkeling kunnen voorspellen (we zagen nl. maar de eerste afleveringen van de Italiaanse topserie) en de hoofdcast krijgt heel wat meer zogenaamde love interests. Zucht. Er zit ook wat meer swung in het tempo van de afleveringen wat op zich geen slechte evolutie is, en de cast zit in het algemeen (zowel hoofdcast Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara & Eduardo Valdarnini als ondersteunende cast met Francesco Acquaroli, Filippo Nigro, Claudia Gerini & Barbara Chichiarelli) duidelijk nog beter in zijn rol als voorheen wat een goed zaak is. Nieuwe namen zoals Cristina Pelliccia, Jacopo Venturiero & Federica Sabatini sluiten mooi aan, maar Francesco Acquaroli begint wel het hele gebeuren stilletjes aan over te nemen van het trio jongelingen zowel op het vlak van allure & prestige van de personages als zijn acteerprestatie in het algemeen. Het plot gebaseerd op het maffialeven van  Massimo Carminati (=Samurai) is tot slot iets minder, hoewel er wel zeer slim wordt ingespeeld op de actualiteit met vluchtelingenproblematiek enzovoort. We zijn benieuwd hoe het hele gebeuren in de film zal passen (of net niet).

Besluit: Suburra S2: La Serie blijft één van de top Europese producties op Netflix, maar het is wel iets minder dan zijn voorganger. Laat staan dat het voor ons Belgen het niveau aankon van pakweg een Tabula Rasa & Beau Sejour.

Suburra 2: videointervista a Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo Valdarnini

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.