Jurassic World: Fallen Kingdom Telenet Play More recensie

Jurassic World: Fallen Kingdom ****

Regie: J.A. Bayona

Met: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Toby Jones, BD Wong

Speelduur: 125′

Deze verrassend sterke sequel op de doorstart van de Jurassic-franchise is nu te bekijken voor Telenet Play More abonnees.

Het verhaal: Een vulkaanuitbarsting dreigt ermee de volledige dinosaurus populatie te doen uitsterven. Er wordt een reddingsoperatie op poten gezet om de belangrijkste soorten naar het vasteland te evacueren … .

Ons verdict: Hoewel wij al lang niet meer verhopen op een terugkeer van de magie van het originele Jurassic Park van Steven Spielberg liet de eerste doorstart van de franchise Jurassic World ons redelijk koud. We keken dan ook met vrij lage verwachtingen naar deze Jurassic World: Fallen Kingdom.

Misschien is het net daarom dat we Jurassic World: Fallen Kingdom vrij rijkelijk met sterren bedelen. Maar we ‘steken’ het toch liever op minstens een half dozijn hoogst memorabele scènes met als uitschieters de suspense-volle opening, de emotionele sterfscène van een vredevolle dinosaurus, en bovenal een razend spannende derde akte die culmineert in een motherf****r van een cliffhanger.

Wel één kleine waarschuwing: wie afgaande op de trailers rekende op een terugkeer van Jeff Goldblum komt meer dan bedrogen uit. Hij is amper 3 minuten in beeld. Dan komt BD Wong, één van de wetenschappers uit het origineel er beter vanaf met een belangrijke bijrol naast een prima duo protagonisten in de vorm Pratt en Howard.

Jurassic World: Fallen Kingdom is nu te bekijken voor Telenet Play More abonnees.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter