The Widow S1 recensie op Amazon Prime Video

The Widow S1 op Amazon Prime VideoThe Widow ***

Bedenker: Harry & Jack Williams (The Missing)

Met Kate Beckinsale, Charles Dance, Olafur Darri Olafsson, Alex Kingston, Jackie Ido, Babs Olusanmokun,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45-50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Blood Diamond, The Night Manager & Lost.

Het verhaal: 3 jaar nadat Georgia Wells haar man verliest door een vliegtuigcrash in Congo, denkt ze hem op het nieuws opnieuw te hebben gezien.

Kate Beckinsale in The Widow S1 op Amazon Prime Video

Ons verdict: Als de namen Harry & James Williams jou niet bekend is de oren klinken, maak je geen zorgen. Wij kenden hun werk ook niet zo goed. Het duo heeft een eigen productiehuis nadat ze een Emmy in huis haalde voor de serie The Missing en hebben sindsdien heel wat content geleverd aan Amazon Prime Video zoals Fleabag. The Widow is hun nieuwste serie en deze ontgoochelt vanaf de eerste minuten niet.

The Widow met de altijd mooie Kate Beckinsale is nl. stevig binge-materiaal. Na één avond hadden we er al 3 afleveringen op zitten en naargelang de serie volgt, heeft het plot meer en meer de allure van Blood Diamond uit 2007. Beckinsale ontplooit zich misschien niet zo sterk in The Widows tegenover Jessica Biel in The Sinner, laat staan dat The Widow het niveau van Homecoming evenaart, desalniettemin is dit één van haar sterkste rollen naast Whiteout, mede dankzij de sterke ondersteuning door Charles Dance & Olafur Darri Olafsson. De cinematografie samen met de editing laat ons wat terugdenken aan The Night Manager, eveneens een sterke Britse serie die we op Prime Video zagen. Tot slot gaat The Widow wat de mist in met het slappe einde dat zich teveel toespitst op de personages in het verhaal in plaats van de ethische kwesties rond de kobalt handel, maar goed. Het blijft het bingen waard.

Kortom, The Widow is waardig binge-materiaal tot iets voorbij de helft van de serie. Pik het mee op Amazon Prime Video!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.