Grenslanders S1 recensie op Telenet Yugo

Grenslanders posterGrenslanders ** 1/2

Bedenkers: Rik D’Hiet (Flikken, Het goddelijke monster, De Ridder) & Erik de Bruyn (J. Kessels) / Regie: Erik de Bruyn & Hendrik Moonen

Met Jasmine Sendar, Koen De Bouw, Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Kris Cuppens, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck, Evelien Van Hamme, Frank Lammens,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 – 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van 13 Geboden, Over Water & Bullets S1.

Het verhaal: Belgisch gerechtspsychiater Bert Dewulf trekt zich het lot aan van een mysterieus Afrikaans meisje dat dolend werd aangetroffen in de grensstreek tussen West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen. Op hetzelfde moment onderzoekt de Nederlandse politie-inspecteur Tara Dessel een bloederige schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.

Jasmine Sendar in Grenslanders S1 recensie op Yugo [eerste indruk]

Ons verdict: 2019 is niet voortreffelijk begonnen voor de Vlaamse tv-fictie met Undercover op Netflix die ondermaats presteert en ook het nieuwe Grenslanders lijkt daar niet veel aan te veranderen. In de eerste paar afleveringen die we op voorhand te zien kregen, getuigt Grenslanders net zoals 13 Geboden van zeer slechte editing (vooral in de pilot) waardoor je maar heel moeilijk in de reeks geraakt. Beide verhaallijnen van hoofdpersonages gespeeld door Jasmine Sendar & Koen De Bouw smelten wel mooi samen naar gelang de serie vordert en de Zeeuwse omgeving samen met de karaktertekening van de verschillende personages heeft wat weg van Beau Sejour wat op zich een compliment is. Het thema van mensensmokkel is weliswaar niet nieuw in Europese fictie als we kijken naar het recente Bullets uit Finland, maar het mag ook op Vlaamse televisie wat meer belangstelling krijgen. Maar te zwijgen over de politiewereld die toch iets mag doen aan zijn foutieve ondertoon wat betreft vreemdelingen & diversiteit in rassen. Niet vernieuwend, maar wel positief met andere woorden. Tot slot levert de ondersteunende cast met namen zoals Wim Willaert, Herwig Ilegems, Kris Cuppens, Frank Lammens & Adanna Unigwe goed werk en geven de Zeeuwse context van Grenslanders iets meer invulling.

Kortom, Grenslanders S1 presteert onder het niveau tegenover Over Water, laat staan dat het The Bridge kan evenaren om een internationale carrière uit te bouwen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter