Professor T. recensie op VRT Nu

Professor T. recensie op VRT NuProfessor T. *** 1/2

Bedenker: Paul Piedfort

Met Koen De Bouw, Ella Leyers, Carry Goossens, Gene Bervoets, Bart Hollanders, Tanja Oostvogels, Herwig Ilegems, Stany Crets, Katrin Lohmann,…

Speeltijd: 13 afleveringen per seizoen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Hercule Poirot.

Het verhaal: We ontmoeten Jasper Teerlinck, een professor criminologie aan de Universiteit Antwerpen die als extern expert betrokken wordt bij een zaak rond verkrachtingen van studenten op campus Drie Eiken.

Koen De Bouw is Professor T

Ons verdict: Vlaanderen heeft zijn nieuwe Hercule Poirot gevonden nu de Amerikanen onze volksheld hebben ontnomen van ons met de Hollywood-film Murder on the Orient Express. Niemand minder dan Koen De Bouw speelt de excentrieke Jasper Teerlinck, een smetvrees type’tje met een doctoraat op zak die op sleeptouw genomen wordt door zijn gewezen leerlinge bij de recherche. Ella Leyers waarvoor we sinds haar Temptation Island-impressie meer respect hebben gekregen, speelt respectievelijk deze rol. De combinatie van beiden is een voltreffer vanaf de pilot met Leyers die het emotionele & De Bouw die het wijze op zich neemt en hoewel het niveau zakt naargelang het seizoen vordert, kunnen we toch een pluim geven aan de makers van deze Vlaamse serie. Het toont dat het ook anders kan met het detective-genre op de Vlaamse televisie anno 2018. Straffer nog, zelfs met andere personages gespeeld door Carry Goossens & Gene Bervoets bvb. tonen de makers dat het ook anders kan met personages in België. Chapeau! De rode draad is zoals steeds ver zoek in Vlaamse politiereeksen, maar goed, we hadden op dat vlak minder verwachtingen van het eerste seizoen en hopen dat er een andere dimensie opgezocht wordt dan de romantiek in verdere seizoenen (er bestaan er inmiddels al 2 met een 3de op de planken).

Kortom, Professor T. is een aanrader voor mensen die eens iets anders zoeken in een politiereeks. De serie met een altijd schitterende Koen De Bouw is heel de maand augustus te zien op VRT Nu.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter