FC De Kampioenen 2: Jubilee General recensie op VRT Nu

FC De Kampioenen 2 Jubilee General posterFC De Kampioenen 2: Jubilee General ** 1/2

Regie: Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, Het Vonnis)

Met Marijn De Valck, Johnny Voners, Ann Tuts, Loes Van Den Heuvel, Carrie Goossens, Herman Verbruggen en de rest van de gekende bende.

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je wilt blijven volgen met FC De Kampioenen 3: Forever.

Het verhaal: Xavier & Marcske gaan voor het 25 jaar bestaan van FC De Kampioenen op zoek naar Oscar in Thailand.

Carrie Goossens is opnieuw van de partij in FC De Kampioenen 2: Jubilee General

Ons verdict: Oud ontmoet nieuw (en volksfiguur dorpsidioot) in deze 2de FC De Kampioenen-film en hij valt nu voor de hele maand januari gratis & voor niks te zien op VRT Nu. Joy. Heel Vlaanderen krijgt er niet genoeg van, maar wij zien het liever niet voorbijkomen. Het hitje is immers na 10 seizoenen al platgedraaid en de vorige FC De Kampioenen-film was ronduit slecht. Dat even terug ter zijde, flirt FC De Kampioenen 2: Jubilee General dankzij de camerakunsten van regisseur Jan Verheyen wel met de grens van het aanvaardbare in onze ogen. Het samenbrengen van heel wat rasechte Vlaamse komieken zoals Carrie Goossens, Sven De Ridder & Xander De Rycke zijn een stap in de goede richting. Maar de wisselende montage tussen het verhaal van Oscar & deze van Boma werkt storend, alsook is deze FC De Kampioenen 2: Jubilee General niet zoals een aflevering op televisie die max. 30 minuten mag duren. FC De Kampioenen 2: Jubilee General is ondanks zijn jeugdig jasje in de exotische sferen van Thailand en komische toestandjes veel te langdradig.

Kortom, FC De Kampioenen 2: Jubilee General mag veel danken aan Jan Verheyen die de boel nog enigszins verteerbaar maakt, maar voor ons blijft deze poging nog steeds onder het gemiddelde.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.