Undercover S1 recensie op VRT Nu [eerste indruk]

Undercover recensie op VRT NuUndercover ** 1/2

Bedenker: Pieter Matthys, Nico Moolenaar & Bart Uytdenhouwen (Vermist, Aspe) /  Regie: Eshref Reybrouck (Cordon) & Frank Devos (Chaussée d’Amour)

Met Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammens, Elise Schaap, Raymond Thiry, Kevin Janssens, Manou Kersting, Kris Cuppens,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van 13 Geboden.

Het verhaal: Undercoveragenten Bob Lemmens & Kim De Rooij installeren zich op de camping van topgangster Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld.

Anna Drijver & Tom Waes in Undercover S1 recensie

Ons verdict: Yay! Netflix krijgt eindelijk zijn eerste Vlaamse Netflix-serie met Tom Waes in de hoofdrol. Of het effectief de intentie is om in Undercover te stappen is een andere zaak, want Netflix wordt immers door Europa gedwongen om Europese content te produceren en dat heeft in sommige gevallen met o.m. Suburra & Dark zijn vruchten afgeworpen.

Undercover is een ander verhaal, want ondanks de charmatische cast met Tom Waes aan kop krijgen we een rommelige pilot met een flauwe cliffhanger in een setting die deels afgeript is van De Patrick door Tim Mielants. Als je dan per sé sneller wil zijn dan de bioscoopfilm, doe het dan meteen goed, jongens. Anyway, het hele gebeuren doet sterk terugdenken aan 13 Geboden hoewel de karaktertekening & cinematografie nog een stuk minder is. Tot slot is er duidelijk iets tegennatuurlijk in de proloog als je een Vlaming zwoar Antwaarps hoort praten over de landschappen van provincie Limburg. Kunnen ze daar nu geen Limburger voor vinden?

Kortom, met Undercover gaat VRT eerder naar 13 Geboden in plaats van Tabula Rasa. Op eerste zicht een ontgoocheling van een Netflix (co-)productie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter