Over Water S1 recensie op VRT Nu

Over Water recensie op VRT Nu Over Water ****

Regie: Norman Bates / Bedenker: Tom Lenaerts & Paul Baeten Gronda

Met Tom Dewispelaere, Natali Broods, Kevin Janssens, Tom Van Dyck, Jeroen Perceval, Ruth Becquart, Ikram Aoulad,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Facades & Cargo.

Het verhaal: Gewezen BV John Beckers wordt door zijn familie uit een ontwenningskliniek ontvangen en krijgt door zijn schoonvader een job aangeboden in de haven van Antwerpen. Een omgeving die zo blijkt niet bepaald toegankelijk is voor zijn gok- & alcoholverslaving. Of toch wel?

Tom Dewispelaere schittert in de nieuwe VRT-reeks Over Water

Ons verdict: Investeren in content is de boodschap voor lokale televisiespelers die het hoofd boven water willen houden in het hedendaagse globale medialandschap. Dat heeft onze openbare omroep ook verstaan en het komt na Tabula Rasa opnieuw met een indrukwekkende Vlaamse fictiereeks die de titel Over Water draagt.

In de 2de grootste haven van Europa speelt Tom Dewispelaere een gewezen BV die worstelt met zijn verleden en dankzij zijn schoonvader ondergedompeld wordt in de onderwereld van het havengebeuren vol drugs, hoeren, gokken en andere clandestiene zaken apparently. Laat dit nu meteen 2 troeven zijn dat deze nieuwe fictieserie heeft: De prachtige locaties van de haven van Antwerpen die voor de gelegenheid mooi overgoten wordt door een heerlijke cinematografie & een kwetsbare Tom Dewispelaere die als de getormenteerde John de rol van zijn leven speelt. De dynamiek tussen de personages met namen zoals Natali Broods, Kevin Janssens & Jeroen Perceval die bijrollen voorzien, zit al vanaf de eerste afleveringen goed, maar Tom Lenaerts haalt zijn legendarisch schrijfwerk vanuit de Schalkse Ruiters niet terug boven om Over Water S1 tot een mooie einde te brengen. De drang om terug te vallen op drama & moord was al van de 1ste minuut te groot voor de makers hoewel ze zich wel redden door naar een nieuw seizoen te verwijzen. Tot slot vonden we het debuut van Tom Van Dyck als havenarbeider met een gevangenisverleden niet bepaald geslaagd in Over Water

Kortom, Over Water is geen Tabula Rasa, maar the next best thing qua. Zonder meer Tom Lenaerts beste rol van zijn carrière.

De prachtige locaties van de haven van Antwerpen in de nieuwe VRT-reeks Over Water

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter