Facades recensie op Telenet Play More

Facades recensie op Telenet Play MoreFacades *** 1/2

Regie: Nathalie Basteyns & Kaat Beels (Tabula Rasa, Beau Sejour)

Met Natali Broods, Johan Leysen, Theo Maassen, Frieda Pittoors, Benjamin Verdonck, Gene Bervoets,……

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van Tabula Rasa & Girl.

Het verhaal: Wanneer haar moeder haar dementerende vader in de steek laat, komt Alex onverwachts op een kruispunt terecht. Terwijl ze teruggaat naar het ouderlijk huis om voor haar vader te zorgen, wordt teruggebracht naar het soms wat pijnlijke verleden en begint ze haar eigen leven in twijfel te trekken.

De hoofdcast van Facades recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Regisseursduo Nathalie Basteyns & Kaat Beels kregen na het succesvolle Beau Sejour de kans om een film te maken voor productiehuis De Mensen en het was een succes. Niet zo zeer op het vlak van box office resultaten, maar eerder vanwege het feit dat Natali Broods onlangs een Ensor mocht ontvangen als Beste Vlaamse actrice. Facades gaat en staat dan ook met de acteerprestatie van Natali Broods die in samenspraak met de rest van de cast haar kans neemt om te schijnen in deze mooie maar rebelse Vlaamse film rond ontrouw & liefde. Het eigenzinnig karakter van de verhaallijn zet zich zelfs door in de manier waarop Facades gefilmd wordt en Facades wordt met een meesterlijk shot beëindigd om de puntjes op de i te zetten. Enkel spijtig dat Facades heel wat thema’s zoals dementie en andere elementen zoals cinematografie, locatie en ga zo maar verder opnieuw ophaalt vanuit Tabula Rasa. Facades voelt op dat vlak een beetje aan als een bioscoopversie van de nu al legendarische Vlaamse serie.

Kortom, Facades is een mooie toevoeging aan het aanbod van Telenet Play More, maar de Vlaamse film lijkt iets teveel op Tabula Rasa om origineel te zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter