Franchise: Girl

Verwarren Amerikanen het Belgische Girl met documentaire op Netflix?

Opvallend nieuws van over de plas, want inmiddels is de Belgische film Girl van Lukas Dhont met Victor Polster & Arieh Worthalter na heel wat controverse eindelijk te zien op Netflix. Maar het zorgt opnieuw voor opschudding, want heel wat Amerikanen denken dat Girl een documentaire is. Wat is er aan de hand? Waar komt deze verwarring vandaan?

Lees verder Verwarren Amerikanen het Belgische Girl met documentaire op Netflix?


Girl kent grootste opening aller tijde in Frankrijk voor een Vlaamse film

Girl kent grootste opening aller tijde in Frankrijk voor een Vlaamse film

De spetterende campagne op het Filmfestival van Cannes heeft Girl geen windeieren gelegd, want de film door Lukas Dhont met Victor Polster in de hoofdrol haalde een historisch record. Girl behaalt de grootste opening aller tijde in Frankrijk voor een Vlaamse film. Met 587.892 euro in zijn eerste week doet de film het meer dan dubbel zo goed dan eerste opvolging Broken Circle Breakdown die in 2013 opende met 231.592 euro. Over een Belgisch record kunnen we ons niet uitspreken, gezien de box office resultaten van Le Huitième Jour & de films van de Gebroeders Dardenne niet bekend zijn. Topprestatie, proficiat aan iedereen bij Girl!


Girl wordt officiële Belgische inzending voor de Oscars 2019

Girl wordt officiële Belgische inzending van de Oscars 2019

Lukas Dhont’s Girl is buiten Cannes aan een serieuze prijzenjacht bezig en het lijkt na zijn selectie voor het filmfestival van Gent, Toronto & EFA weer een primeur te pakken te hebben. Zo zal België Girl officieel insturen als inzending om kans te maken op de Oscar van Beste Buitenlandse of Niet-Engelstalige film. Dat maakte de Belgische jury voor The Academy Awards met namen zoals Dan Cukier (voorzitter Universciné), Hilde De Laere (producente, FBO), André Joassin (programmator Cinematek), Isabelle Molhant (CEO Casa Kafka), Jan Temmerman (filmjournalist) & Maud Van de Velde (managing director, 20th Century Fox) zopas bekend. Girl is inmiddels de 3de Vlaamse inzending van de voorbije jaren na Le Fidèle in 2017 & d’Ardenne in 2016 en dat is een uitzondering, omdat de Vlaamse & Waalse Gemeenschap normaal om de beurten een inzending doet voor België. Andere kanshebbers in het verleden waren Vlaamse films zoals The Broken Circle Breakdown, Rundskop, Daens, De helaasheid der dingen & Ben X en Girl past hier perfect bij. Of is het omgekeerd?  Als Felix Van Groeningen’s Beautiful Boy nu nog geselecteerd wordt voor de Oscars 2019 is het Belgische feestje volledig compleet!Girl trailer door Lukas Dhont

Victor Polster in Girl poster

Ridders van de zede zijn we bij MoviePulp nooit geweest, maar als het Belgisch is, staan we gerust open voor wat politiek correcte beelden. Regisseur Lukas Dhont & acteur Victor Polser veroverden Cannes met Girl, waar de nieuwe film van Vlaamse makelaarij maar liefst 4 prijzen in de wacht sleepte. Momenteel is Girl nog aan een internationaal parcours van awards bezig, maar op 9 oktober 2018 landt de film eindelijk in België als openingsfilm voor het Film Fest Gent en vanaf 17 oktober 2018 mogen wij gepeupel Girl in de Belgische bioscopen bekijken. De Girl trailer is na veel spanning en opwachting te zien op de volgende pagina. Veel plezier!

Lees verder Girl trailer door Lukas Dhont

Lukas Dhont, de nieuwe Belgische revelatie van Cannes

Lukas Dhont, de nieuwe Belgische revelatie van Cannes

27 jaar na Toto Le Héros heeft België een nieuwe revelatie op het filmfestival van Cannes en deze keer is het een Vlaming die de wereld verbaast. Het debuut van de Gentse regisseur Lukas Dhont Girl over een jongen die zich meisje voelt en graag een ballerina wil worden, is afgelopen dagen bekroond met maar liefst 4 prijzen waaronder de Caméra d’Or als beste debuut van het filmjaar 2018. Hij vervoegt zich met deze prijs bij de Belgische regisseur Jaco Van Dormael (La Huitième Jour, Le Tout Nouveau Testament), maar ook andere grote Belgische regisseurs zoals de broers Dardennes (L’enfant, Rosetta, Le gamin au velo), Raymond Rouleau (Les amants de teruel) & Bruno Dumont (Flandres) die ooit ook een prijs in ontvangst namen op het filmfestival van Cannes. Girl krijgt een bioscooprelease in België en zal door Netflix gedistribueerd worden op zijn streamingplatform in Noord- & Midden- & Zuid-Amerika. Een dikke proficiat aan de makers Lukas Dhont, Victor Polster, Arieh Worthalter & Dirk Impens vanwege MoviePulp.be