Verwarren Amerikanen het Belgische Girl met documentaire op Netflix?

Opvallend nieuws van over de plas, want inmiddels is de Belgische film Girl van Lukas Dhont met Victor Polster & Arieh Worthalter na heel wat controverse eindelijk te zien op Netflix. Maar het zorgt opnieuw voor opschudding, want heel wat Amerikanen denken dat Girl een documentaire is. Wat is er aan de hand? Waar komt deze verwarring vandaan?

Het is ze eindelijk gelukt, de Vlaams Belgische film Girl is in de Verenigde Staten op 15 maart 2019 aan de Netflix-bibliotheek toegevoegd na de nodige controverse. Er was sprake dat Netflix de film wilde censureren om Amerikaanse kijkers te beschermen (iets waar het bedrijf gezien zijn betaalmuur niet bepaald bekend om is), maar dat ging al een geluk niet door. De makers wilden de film immers blokkeren van Netflix als er iets werd gewijzigd aan de film. We stellen ons inmiddels wel de vraag of Netflix niet ergens een punt had? Heel wat Amerikanen stellen immers de vraag of Girl een documentaire of een fictiefilm is, hoewel de synopsis van de zoekmachine in het Engels duidelijk zou moeten zijn:

“Fifteen-year-old ballet dancer Lara faces physical and emotional hurdles as she prepares for gender confirmation surgery. Inspired by a true story.”

 

De korte samenvatting op het homescreen van Netflix is iets dubbelzinniger:

“She’s coming of age. And becoming the woman she’s meant to be. But transformation is a delicate dance – – and it can’t be rushed.”

 

Maar goed, deze boodschap aan het begin van de Girl op Netflix bereidt Amerikanen voor op het ergste:

“This film covers sensitive issues, and includes some sexual content, graphic nudity, and an act of self-harm. Viewer discretion is advised. Please visit Girlmovie.info for more information about this film. “

 

Is Girl foutief gecategoriseerd op Netflix USA?

Is Girl een documentaire of fictiefilm

Nee, Girl is niet fout gecategoriseerd in de Netflix-bibliotheek van de Verenigde Staten, maar we zijn wel op onderzoek gegaan met heel wat vrienden over de plas om te kijken wat er mis gaat. De film lijkt effectief goed gecategoriseerd, maar Netflix-klanten die heel veel documentaires bekijken, krijgen blijkbaar door het algoritme van Netflix Girl aangeboden. Daar het waarheidsbetrouwgehalte van de topfilm door Lukas Dhont maken velen de fout Girl te zien als een documentaire. Inspired by a true story & machine learning hebben de Amerikanen dus gefopt. For the record, American friends, Girl is not a documentaire, but a fiction film.

Wanneer Girl naar Netflix België komt, is niet geweten. De Vlaamse film is inmiddels te zien op UniversCine en binnenkort waarschijnlijk op uncut.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter