Serenity recensie

Serenity recensieSerenity *** 1/2

Regie: Steven Knight (Peaky Blinders, Taboo)

Met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke, Diane Lane, Djimon Hounsou,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Adrift, Mud & Under the Silver Lake.

Het verhaal: Baker Dill, de gekke & iets te gedreven kapitein van vissersboot Serenity, jongleert met zijn mysterieuze verleden dat hem opnieuw opzoekt wanneer zijn ex-vrouw uit het niets komt opdagen.

Matthew McConaughey in Serenity recensie

Ons verdict: Serenity werd onlangs gemengd ontvangen door internationale vakpers & filmcritici, maar bij MoviePulp.be begrijpt niet goed waarom. Iedereen die een film over vissen spannend kan maken, is goed bezig. Toch? Nee, grapje. Maar als je weet dat Serenity zowat het regiedebuut is van schrijver Steven Knight die o.m. Peaky Blinders & Taboo pende, dan kan enkel maar de vuisten ballen en zeggen OH YEAH! Versta ons niet verkeerd, Knight werkte iets meer dan 5 jaar geleden aan een aantal films zoals Locke & Hummingbird, maar met zijn succes op televisie krijgt de Brit eindelijk een volwaardige internationale bioscooprelease.

Steven Knight omarmt de opportuniteit met open armen, want Serenity vertoont weer heel wat sterk schrijfwerk van de man. Hij haalt misschien de mosterd bij één van onze Vlaamse regisseurs, maar goed, het plot moet je wel liggen en dat is misschien de hoofdreden van de gemengde kritieken rond de film. You either hate it or love it, and we loved it. Filmtechnisch kunnen we weliswaar niks opmerken: Steven Kinght wordt door een fantastisch team ondersteunt om een aantal haarscherpe beelden en fijne shots uit zijn mouw te schudden die bovendien goed passen in het hele gebeuren. Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke, Djimon Hounsou & Diane Lane hoeven zich niet meer te bewijzen en leveren voortreffelijk werk in Serenity. De knipogen naar het film noir-genre met o.m. de femme fatal-elementen en de donkere sfeer ondanks de vakantieomgeving konden we ook wel pruimen. Tot slot ontbreekt het in Serenity een beetje aan vertrouwen om de mysterieuze plotwendingen in de laatste 30 minuten goed af te werken. Maar dat is een kwestie van schoonheidsfoutjes die we best door de beugel willen zien bij Steven Knight.

Besluit: Serenity, hate it or love it. Ga het kijken en oordeel zelf!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter