De laatste House of Cards recensie op Netflix België

House of Cards S6 posterHouse of Cards ** 1/2

Bedenker: Beau Willimon (Ides of March)

Met Robin Wright, Michael Kelly, Diane Lane, Campbell Scott, Cody Fern, Derek Cecil, Jayne Atkinson,  Patricia Clarkson, Greg Kinnear, Constance Zimmer, Boris McGiver,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van de vorige afleveringen van House of Cards zonder Kevin Spacey.

Het verhaal: Claire heeft overgenomen als president van de Verenigde Staten, maar er is iets fundamenteel veranderd: Frank Underwood is deze keer niet meer aan haar zijde. Wat is er gebeurd met hem?

Ons verdict: Het noodlot sloeg hard toe voor het laatste seizoen van House of Cards toen Kevin Spacey in de storm van kritiek terecht kwam. Netflix nam de nodige maatregelen en zette Robin Wright op de voorgrond van het 6de seizoen en meteen laatste seizoen van House of Cards. Goed, woman empowerment denken we dan, maar …

Michael Kelly als Doug Stamper in House of Cards S6

Na het kijken van de pilot wordt al snel duidelijk dat de benen van onderuit de serie werden gehaald. Zonder Spacey legt Robin Wright voor één of andere mysterieuze reden een zeer steriele acteerprestatie neer als Madam President en de bedenkers vergeten (nieuwe) inhoud toe te voegen aan de ontknoping van House of Cards S6. De enige constante in House of Cards blijft al een geluk Michael Kelly als Doug Stamper en het tweespel tussen Robin Wright & Diane Lane zit op zich goed. Cody Fern & Greg Kinnear halen weliswaar niet het niveau van pakweg een Joel Kinnaman & Gerald McRaney met zowat alle elementen uit de vorige seizoenen van House of Cards die opnieuw de revue doen naargelang de afleveringen opvolgen. Tot slot herkauwt dit laatste seizoen van House of Cards hetzelfde plot van macht & hebzucht zonder dat er nog enige smaak in het stuk kauwgom terug te vinden is. Sterker nog, het einde ontplooit zich als een ware Turkse serie. Beschaamtelijk.

Kortom, dit laatste seizoen van House of Cards eindigt in mineur. Spijtig, want met Netflix’ status als voorvechter van LGTB-rechten had het miljardenbedrijf een veel impactvoller statement kunnen geven aan de hele #MeToo-beweging dan een vrouw (of moet ik zeggen een hoop vrouwen?) uit het niets aan de macht laten komen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter