The Romanoffs recensie op Amazon Prime Video België

The Romanoffs recensie op Amazon Prime Video BelgiëThe Romanoffs ***

Bedenker: Matthew Weiner (Mad Men)

Met Aaron Eckhart, Marthe Keller, Louise Bourgoin, Inès Melab, Corey Stoll, Kerry Bishé, Janet Montgomery, Kathryn Hahn, Christina Hendricks, Diane Lane, Amanda Peet,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 90 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Elle & Match Point.

Het verhaal: We volgen de levens van The Romanoffs, een dynastie van neven, nichten, tantes & ooms van de laatste Russische tsaar die door het volk vermoord & verstoten werd door de communisten.

The Romanoffs recensie op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Matthew Steiner is een pionier! Met zijn hitserie Mad Men stuurde hij iedereen terug de tijd in en zette de nostalgische trend die zowat alle grote Hollywood-films tegenwoordig kent. Deze keer stuurt de schrijver & regisseur ons terug naar de Romanoffs, het nalatenschap van de Russische keizerfamilie die afgezet werd door het volk begin 20ste eeuw. Amazon opende de buidel voor het strikken van de man op zijn streamingdienst. Goede zet?

Na het kijken van de eerste afleveringen die aanvoelen als langspeelfilms van Woody Allen wordt al snel duidelijk dat Weiner een andere richting wil inslaan. De nadruk van deze Amazon-serie ligt nl. op liefde, traditie & verbale geschiedenis met de nodige anekdotes wat niet anders kan met zo’n invloedrijke familie. Het verschil wordt aflevering per aflevering gemaakt door de cast die steeds anders is, maar met namen zoals Aaron Eckhart, Corey Stoll, Kerry Bishé, Kathryn Hahn, Christina Hendricks, Diane Lane, Amanda Peet & John Slattery niet aan charmisma & talent ontbreekt. De elegantie straalt van de cinematografie af die net zoals The Affair samen met de enscenering zeer strak & sober is. Spijtig van de verhaallijnen die iets te langdradig zijn om entertainend te blijven en dat alle afleveringen buiten de naam Romanoff geen gelijkenissen hebben.

Kortom, The Romanoffs is geen Mad Men, maar Matthew Weiner houdt zijn elegantie wel hoog.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter