UPDATE: Netflix stopt met House of Cards na S6, Kevin Spacey in nauwe schoentjes

Netflix stopt met House of Cards na S6, Kevin Spacey in nauwe schoentjes

Het 6de seizoen van House of Cards wordt het laatste. Dat laat Netflix weten aan Variety. Het nieuws is opmerkelijk, omdat de leading man Kevin Spacey net in opspraak komt vanwege seksuele intimidatie van een minderjarige.

Anthony Rapp

De hele Harvey Weinstein-affaire blijft Hollywood in zijn greep houden. Acteur Anthony Rapp, gekend voor zijn rol in Star Trek: Discovery, wilde ook zijn mening kwijt over seksuele intimiteiten tijdens zijn carrière als homo en hij beweert dat Kevin Spacey hem aanrandde op een feestje in 1986. Het probleem was niet zo zeer dat Kevin Spacey homo zou zijn (er werd al jaren gespeculeerd over zijn geaardheid), eerder dat Rapp toen 14 jaar was, terwijl Spacey 26 was. In een reactie op Twitter excuseerde Spacey zich voor zijn gedrag dat hij zich niets meer kon herinneren na een paar glaasjes teveel, om erna te verkondigen wat iedereen wel al een beetje vermoedde: Kevin Spacey is gay.

Nobele reactie hoor ik je zeggen? Niet bepaald, want ondanks het feit of je nu homo, hetero, biseksueel, transseksueel of onzijdig bent bij wijze van spreken, ongewenste intimiteit tegenover een minderjarige is fout. Het schept zelfs een slecht beeld, alsof het in de holebi-community maar normaal is dat je iedereen seksueel provoceren. Na Rapp klagen nog 3 andere mannen over grensoverschrijdend gedrag van Kevin Spacey: regisseur Tony Montana, acteur Roberto Cavaros & barman Daniel Beal. Het gaat van betastingen aan het kruis tot avances en meer zoals zijn geslachtsdelen tonen.

Kevin Spacey in opspraak vanwege seksuele intimidatie tegenover een minderjarige

Alleszins, volgens Netflix is dit niet de reden waarom House of Cards eindigt in 2018 (hoewel het bedrijf wel verontwaardigd is van de reactie van Spacey), maar wij vinden de timing in deze aankondiging wel opmerkelijk. Zeker ook, omdat er reeds geruchten de ronde gaan over spin-offs rond het personage van Doug Stamper. No such thing as bad publicity, Netflix?

UPDATE: Netflix en producent Media Rights Capital hebben gezamenlijk beslist om de opnames van het 6de seizoen van House of Cards op te schorten tot nader order.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter