Franchise: Kevin Spacey

#MeToo-beweging kostte Netflix al meer dan 40 miljoen dollar

MeToo-beweging kostte Netflix al meer dan 40 miljoen dollar

Vechten voor gelijke rechten tussen mannen & vrouwen is een humane zaak, maar op financieel vlak kan dit een serieuze aderlating zijn. Netflix, de grootste streamingdienst in de wereld die sinds House of Cards uitvoerig samenwerkte met kleine pervert Kevin Spacey, heeft maar liefst 39 miljoen dollar moeten uitgeven om zich te ontdoen van de band met Spacey. Hoewel het bedrag niet exact is, gaan veel analisten van dit bedrag uit, gezien dit de bedragen zijn die Netflix afschreef in Q4 2017 en volgens insiders gekoppeld worden aan het laatste seizoen van House of Cards en de autobiografische film van schrijver Gore Vidal waarin Spacey de hoofdrol op zich nam. Waar dit geld naartoe ging, is uiteraard niet zeker, maar je moet denken aan het verbreken van contract met Spacey, alsook het regelen van reshoots, herschrijven van het scenario, hercasten van bepaalde personages en ga zo maar verder. In het geval van de komische zaalshow door Louis C.K., eveneens exclusief op Netflix, wordt het hele project met al zijn kosten meteen in de vuilbak gegooid. Alles voor de reputatie. Netflix kijkt weliswaar niet naar het geld met een content budget van 8 miljard dollar in 2018 en ziet dit positief in, hoewel het hoopt dat de mensen waarmee het gaat werken in de toekomst zich niet meer schuldig zullen maken aan seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Kevin Spacey kostte All the Money in the World tot slot nog eens een additionele 10 miljoen dollar aan reshoots en bovenop het salaris van Kevin Spacey. De bedragen die Kevin Spacey tot hiertoe kreeg, worden waarschijnlijk ook niet teruggevorderd door respectievelijk Netflix & Sony Pictures.


Christopher Plummer vervangt Kevin Spacey in All the Money in the World

Christopher Plummer vervangt Kevin Spacey in All the Money in the World

Kevin Spacey is ten dode opgeschreven in Hollywood en producenten zoeken halsstarrig naar alternatieven. Zo zal Christopher Plummer (A Beautiful Mind, Syriana, National Treasure) Kevin Spacey vervangen in de nieuwe film All the Money in the World. Opmerkelijk gezien deze film niet van release datum zal veranderen ondanks het feit dat hij per al komt in 22 december 2017. All the Money in the World is een film door regisseur Ridley Scott en gaat over de ontvoering van John Paul Getty III en de wanhopige pogingen van zijn familie om hem terug te krijgen met het geld van de rijke grootvader. Andere namen zijn o.m. Michelle Williams (Manchester by the Sea), Mark Wahlberg (Transformers: The Last Knight) & Charlie Plummer. In Benelux wordt de film in de zalen gebracht door The Searchers.

Samenwerking tussen Kevin Spacey & Netflix is voorbij

Samenwerking tussen Kevin Spacey & Netflix is voorbij

Netflix stopt per direct met samenwerken met Kevin Spacey. De House of Cards-ster ligt al weken zwaar onder vuur wegens seksuele intimiteiten. Voor Netflix is de maat vol nadat gisteren bekend werd dat Kevin Spacey meermaals openlijk crewleden van MRC op de House of Cards-set lastig viel. Ook de afgewerkte film over het leven van schrijver Gore Vidal komt er niet meer, aldus Netflix. Hoe het nu verder moet met House of Cards is een groot mysterie, want Spacey vertolkte één van de hoofdpersonages Frank Underwood.

UPDATE: Netflix stopt met House of Cards na S6, Kevin Spacey in nauwe schoentjes

Netflix stopt met House of Cards na S6, Kevin Spacey in nauwe schoentjes

Het 6de seizoen van House of Cards wordt het laatste. Dat laat Netflix weten aan Variety. Het nieuws is opmerkelijk, omdat de leading man Kevin Spacey net in opspraak komt vanwege seksuele intimidatie van een minderjarige.

Lees verder UPDATE: Netflix stopt met House of Cards na S6, Kevin Spacey in nauwe schoentjes