Ridley Scott actiever dan ooit – 5 nieuwe films in de pijplijn

Ridley Scott wordt nog dit jaar 80 (!). Maar de grootmeester doet het niet kalmer aan. Integendeel zelden stond zijn agenda voller dan dezer dagen. In mei verschijnt de veelbelovende sequel Alien: Covenant (en een vervolg staat al op stapel voor 2019, red.). In het najaar kijken we reikhalzend uit naar Blade Runner: 2049 (productie getekend Sir Ridley, red.). En ondertussen zitten er maar liefst 3 fonkelnieuwe films in de pijplijn.

All The Money in the World: een thriller over de ontvoering van oliebaron Paul Getty in 1973 met op de affiche grote namen als Michelle Williams, Kevin Spacey en Mark Wahlberg.

Battle of Britain: Groots opgezette remake van de WOII klassieker met Michael Caine uit 1969 over de mislukte invasie van het Verenigd Koninkrijk door Nazi-Duitsland. Nog geen casting bekend. Gepland voor (allicht) 2019. Na Christoper Nolan’s Dunkirk (en Five Came Back – nu op Netflix, red.) lijkt het er op dat WOII terug ‘hot’ is in Hollywood. Ons hoor je niet klagen!

The Cartel: Misdaadthriller over de Mexicaanse Carteloorlogen mede geïnspireerd op het leven van de beruchte Cartelbaas Joaquín ‘el Chapo’ Guzmán. Er zouden gesprekken aan de gang zijn met Leonardo DiCaprio voor een belangrijke rol.

 

Ok we zijn misschien 6 maanden te vroeg maar alvast een fijne 80ste verjaardag Sir Ridley Scott. En moge je ons nog lang verblijden met je cinematografisch talent!

Om in de sfeer te blijven de trailers van de 5 strafste films van Ridley Scott in de voorbije 40 jaar:


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter