De Transformers 5: The Last Knight recensie in IMAX 3D

Optimus Prime vs. Bumblebee in Transformers 5: The Last Knight posterTransformers 5: The Last Knight *** in IMAX 3D *** 1/2

Regie: Michael Bay (Armageddon, Bad Boys, The Rock)

Met Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Isabela Moner, Peter Cullen, Erik Aadahl, Frank Welker, Steve Buscemi, John Goodman, Stanley Tucci, Omar Sy, Gemma Chan,…

Speeltijd: 149′

Ga kijken als je hield van Fate of the Furious & de vorige Transformers-films, tiens.

Het verhaal: De mensheid & Transformers zijn in oorlog na de mysterieuze verdwijning van hun leider Optimus Prime. Transformers Reaction Force (TRF) jaagt op de resterende Transformers op aarde, nadat zowel Decepticons & Autobots voor een of andere reden de aarde meer en meer beginnen te bezetten.

Megatron & Josh Duchamel in Transfomers 5: The Last Knight

Ons verdict: Als je praat over een typische Hollywood-blockbuster vol explosies, geschiet & geknal moet je als filmliefhebber meteen aan Michael Bay denken. De regisseur die een aardige reputatie heeft op het vlak van actiefilms dankzij aanraders zoals The Rock & Bad Boys geldt als een vaste waarde voor het definiëren van een typisch Amerikaanse blockbuster. The bigger, the better! Echter, hoe groter de filmbudgetten werden, des te slechter werd het repertoire van Bay vreemd genoeg. Maar we moeten bij MoviePulp.be toegeven dat hij wel één van de enige Amerikaanse regisseurs in Hollywood is die ermee weg geraakt.

Optimus Prime vs Bumblebee in Transformers 5: The Last Knight

Hij doet het weer met deze 5de en voor hem laatste Transformers-film. Transformers 5: The Last Knight mag dan een allegaartje zijn van ridders, dinosauriërs, Angelsaksische geschiedenis, NASA-nerdtalk, aliens, mythologie, Nazi’s, legendes, WOI-oorlogstaferelen, onderzeescènes (ja, je leest het al, iets teveel voor één film, juist?), maar na 2 uur cinema vind ik het toch indrukwekkend hoe de regisseur met een schitterende eindsequentie in sprankelende IMAX 3D-beelden het publiek over de streep zal trekken. Transformers 5: The Last Knight mag dan vol guilty pleasures zitten (Laura Jane Haddock, iemand?), toch kan je het geen aanrader vinden met zulke slappe en idiote dialogen, flauwe mopjes en een goedkoop gestoorde versie van C-3PO. De coiffeuse die Mark Wahlberg‘s haar mocht stijlen, mag ook gerust de bons krijgen, maar kom. Het werkt en ook deze keer zal het publiek overtuigd zijn van Bay’s kunnen dankzij de overvloed aan blockbuster-materiaal.

Kortom, you hate it or you love it, maar met Transformers 5: The Last Knight maakt Michael Bay weer een blockbuster pour sans en dat mag ook. Buiten zijn originele film is het zelfs de beste Transformers-film die we tot hiertoe zagen. Ons advies? Voor de liefhebbers. En kies voor IMAX 3D.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter