Intouchables op iTunes review

Intouchables posterIntouchables ****

Regie: Olivier Nakache & Eric Toledano

Met Omar Sy, François Cluzet, Audrey Fleurot, Anne Le Ny,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.

Het verhaal: De zwaar gehandicapte miljonair Philippe laat zijn oog vallen op de zwarte immigrant Driss om hem te verzorgen nadat Dries aandrong om gewoon aan te tonen dat hij langs was geweest om te komen solliciteren en zich geen bal kan schelen hoe Philippe zich voelt.

François Cluzet & Omar Sy in Intouchabes

Ons verdict: In 2011 was Intouchables één van de meest bezochte films in België en als Vlaming sta je dan steeds verbaasd vanwaar deze film vandaan komt (zeker omdat er nooit promo gemaakt wordt over Franse film in ons landsgedeelte). Laat staan dat je hem goed en wel in een Vlaamse bioscoop kan zien. Maar de Fransen weten wat cinema is en deze Intouchables is één van de beste Franse werken die we ooit gezien hebben.

Hier zijn verschillende factoren voor. Als eerst benoemen we de cast: François Cluzet & Omar Sy maken deze Intouchables wat het is met hun prachtig gespeelde vriendschapsband. Beide acteurs zijn geen nieuwelingen in het vak: Omar Sy krijg je te zien in de X-Men franchise als Bishop en François Cluzet gaat al sinds de jaren ’70 mee, maar kreeg zijn doorbraak pas met films uit de jaren 2000. De enscenering staat volledig in dienst van de manier waarop beide acteurs hun werk leveren met als gevolg prachtige kleuren die de zon in het ellendige leven van deze gehandicapte laten schijnen. Een sublieme soundtrack Una Mattina van Ludovico Einaudi die dagen blijft weergalmen in het geheugen. And last but not lease, een wondermooi verhaal vol vriendschap, erkenning, liefde, leuke fratsen en een reden temeer waarom de multiculturele samenleving weldegelijk werkt en kan bruisen.

Kortom, Intouchables is een dikke aanrader op te huren op iTunes. Ga dat zien! Geniet onderaan van de hilarische dansscène uit Intouchables:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Intouchables op iTunes review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter