Wie in Hollywood maakt zich nog schuldig aan grensoverschrijdend gedrag?

Wie in Hollywood maakt zich nog schuldig aan grensoverschrijdend gedrag?

Grensoverschrijdend gedrag is het nieuwe buzzword van 2017 ingeluid door de talloze dappere vrouwen die seksisme in de culturele sector een halt willen toesturen. MoviePulp.be berichtte al uitgebreid over grensoverschrijdend gedrag bij Harvey Weinstein, Brett Ratner & in Vlaanderen Bart De Pauw, maar daarbij stopt het lijstje niet. Een overzicht van wie zich recentelijk in Hollywood verdacht maakt aan seksueel intimiderend & grensoverschrijdend gedrag kan je onderaan vinden met namen zoals John Lasseter, Roy Price, Jeffrey Tambor, James Toback, Louis C.K. & Woody Allen.

JOHN LASSETER

John Lasseter

Het recentste geval van seksuele intimidatie is te vinden bij Disney Pixar. De topman van het animatiestudio John Lasseter werd verplicht op vakantie gestuurd vanwege seksueel overschrijdend gedrag. De man zou meer dan 20 jaar vrouwen op de werkvloer ongewenst hebben aangestaard, geknuffeld & betast. Zo gaan er verhalen de ronde van vrouwen die in meetings continu een hand op de been kregen van de topman, terwijl ze dit niet wilden. Dit verhaaltje krijgt ongetwijfeld nog een staartje bij The Walt Disney Company die met zijn recente release van Coco geen geld wil verliezen.

JEFFREY TAMBOR

Jeffrey Tambor

Jeffrey Tambor is een minder gekende naam in België, maar met rollen in films zoals The Accountant, Hellboy II: The Golden Army & The Hangover-films en een serieuze karakterkop die veel mensen herkennen aan een foto, is de man een opvallende naam. Zeker gezien hij met de Amazon Studios-televisieserie Transparent een transgender vertegenwoordigd en zijn gedrag slecht nieuws is voor de community. Tambor wordt verdacht om 3 vrouwen te hebben aangerand waaronder een visagiste (Tamara Delbridge), zijn voormalige assistente (Van Barnes) & een collega actrice op Transparent (Trace Lysette). Het gaat om zowel ongepast gedrag als aanranding.

ROY PRICE

Roy Price

Deze Amazon Studios-topman werd als één van de eerste na Harvey Weinstein gestrikt met grensoverschrijdend gedrag. De man achter o.m. Man in the High Castle werd door Isa Hackett, science fiction schrijfster + dochter van Philip K. Dick, & actrice Anna Friel aangeklaagd. Het kostte Roy Price niet enkel zijn functie, maar ook zijn verloofde liet hem staan. Price zou immers geprobeerd hebben met beide dames zonder dat zij dit wilden. Price wordt als zeer machtig iemand gezien, omdat hij de streamingdienst van Amazon Prime Video op de kaart bracht en zijn vader gewezen topman was bij Columbia Pictures & Universal Studios.

JAMES TOBACK

James Toback

James Toback is van een ander caliber dan de voorgaande personen die we besproken. Naar verluid zou de regisseur en scenarioschrijver van The Gambler maar liefst 38 actrices aangerand hebben waaronder Selma Blair (Cruel Intentions, Legally Blond) & Rachel McAdams (Sherlock Holmes, Doctor Strange, The Notebook). Blair beweert zelfs dat de man haar wilde vermoorden, nadat hij zichzelf uiteindelijk masturbeerde toen de actrice halfnaakt op zijn hotelkamer een scène uit zijn film moest acteren. Uit angst om verkracht te worden, keek ze toe hoe Toback zichzelf liet klaarkomen op haar gedaante.

LOUIS C.K.

Louis C.K.

Ook stand-up comedy moet eraan geloven. Louis C.K. gekend van films en televisieseries zoals Blue Jasmine, Shameless & American Hustle, wordt door 5 vrouwen aangeklaagd wegens seksueel wangedrag. De man maakte zich schuldig aan exhibitionistische trekjes tijdens zijn nieuwste film I Love You, Daddy. Hetzelfde patroon komt terug zoals bij James Toback en Harvey Weinstein waar de acteur vrouwen naar zijn hotelkamer vroeg en zichzelf begon te masturberen terwijl zij erop toekeken.

WOODY ALLEN

Woody Allen

Ons hart bloedt bij deze naam, maar buiten geweldige romantische komedies leeft Woody Allen ook een dubbelleven. Woody wordt er al enkele jaren van verdacht zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow aan te randen. Hoewel hij het gedrag van Harvey Weinstein ziekelijk vindt, wou hij geen commentaar geven op zijn eigen zaak. Triest, maar daar broeit iets.

 

BESLUIT

Opvallend is dat onze redactie opmerkt dat het mannen zijn die werken voor gerenommeerde filmstudio’s en in het verleden heel wat awards binnenhaalden. Producties van Pixar, the Weinstein Company, Ratpac komen stuk voor stuk sterk uit de hoek en deze verhalen zijn dan ook een doorn in het oog voor filmfanaten zoals wij. Het laat ons filosoferen over hoe hoge filmcultuur sterk correleert met topmensen binnen Hollywood die seksuele provocaties ambieren. Moet je dan een beetje ziek zijn om waardige films te brengen? En wat moet je dan denken van het publiek die hiernaar kijkt? Interessante discussie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.