Franchise: Bart De Pauw

Bart De Pauw krijgt 6 maanden voorwaardelijk, einde van het MeToo-tijdperk in zicht?

MoviePulpers, beter laat dan nooit, want 4 jaar na de feiten is er een einde gekomen aan het toch wel tragische verhaal van Bart De Pauw. De televisieprogrammamaker heeft van de correctionele rechtbank van Mechelen 6 maanden voorwaardelijk gekregen vanwege het stalken van 5 vrouwen waaronder Lisa Naert & Ella-June Henrard (en niet deze van Maaike Cafmeyer & Lize Feryn) en elektronische overlast op 1 vrouw. Dat melden vele Vlaamse media waaronder VRT NWS & GvA. Zo lijkt er een einde te komen aan het #MeToo-tijdperk in Vlaanderen of zijn we nog maar aan het begin?

Lees verder Bart De Pauw krijgt 6 maanden voorwaardelijk, einde van het MeToo-tijdperk in zicht?

OPINIE: VRT, DPG Media & Mediahuis in de clinch rond Zaak Bart De Pauw: Waar ligt de waarheid?

MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018 VRT Nu logo

MoviePulpers, de rechtszaak rond mediafiguur Bart De Pauw komt op kruissnelheid nu VTM met de reportage van Telefacts Nu naar buiten is gekomen rond de Vlaamse #MeToo-problematiek. De voorbije dagen wist De Morgen & HLN heel wat exclusieve informatie te hebben over de zaak Bart De Pauw en met Telefacts Nu op VTM Go naderen we een nieuw hoogtepunt in de saga. Want het is duidelijk dat publieke & private bedrijven bijna haaks tegenover elkaar staan rond de feiten van de zaak. Wie heeft er gelijk? Waar ligt de waarheid?

Lees verder OPINIE: VRT, DPG Media & Mediahuis in de clinch rond Zaak Bart De Pauw: Waar ligt de waarheid?


Dit zijn de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag

Het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw is de storm van de #MeToo-beweging al een tijdje topic van discussie, maar de ontwikkelingen komen sinds vandaag in stroomversnelling. De actrices die zich tegen de televisiemaker keren, zijn nu aan het licht gekomen en de Vlaamse dames komen gezamenlijk met een gemeenschappelijke boodschap naar buiten net voor het proces in Mechelen tegen Bart De Pauw. Opvallend is dat de namen niet van de minste zijn: Het gaat om gekende Vlaamse actrices zoals o.m. Maaike Cafmeyer (De Twaalf), Lize Feryn (In Vlaamse Velden, Beau Sejour S2) & Ella-June Henrard (Torpedo, Fair Trade). Dat meldt VRT NWS.

Lees verder Dit zijn de vrouwen die Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag

OPINIE: Nieuwsjagers onthult maar weinig over Bart De Pauw

OPINIE: Nieuwsjagers onthult maar weinig over Bart De Pauw

Opnieuw groot nieuws in medialand: Nieuwsjagers, de nieuwe show op VIER, wijdt volgens de betalende lezers van Het Nieuwsblad een aflevering aan de heisa rond Bart De Pauw. 6 maanden na de feiten is Bart De Pauw van zijn reis naar de Philipijnen terug in het land om bij de mensen van Koeken Troef! in de achtergrond verder te werken aan een nieuw programma en hij lijkt van zijn oude collega’s bij Woestijnvis, Mediahuis & Telenet opnieuw een kansje te krijgen. Maar hoe zat het nu? Waar knelde het schoentje?

Lees verder OPINIE: Nieuwsjagers onthult maar weinig over Bart De Pauw

Nieuw geval van grensoverschrijdend gedrag in Louis Talpe?

Nee, zo Pulp zijn we nu ook weer niet. Louis Talpe is niet het nieuwste geval van grensoverschrijdend gedrag in Vlaanderen. De mensen van Tegen de Sterren op hebben je goed beet met deze parodie op de getuigenis van Bart De Pauw. Geniet er van!


UPDATE: Zou Marie Vinck één van de slachtoffers kunnen zijn van Bart De Pauw?

Zou Marie Vinck één van de slachtoffers kunnen zijn van Bart De Pauw?

De soap rond Bart De Pauw gaat verder met een opvallend bericht van de VRT (die meer en meer lijken te profiteren van de hele mediaheisa). Er zouden grondige huiszoekingen zijn verricht binnen de VRT-gebouwen na de anonieme klachten aan Bart De Pauw en de CEO van de VRT Paul Lembrechts werd samen met andere personeelsleden van de dienst Preventie ondervraagd. Het Parket van Antwerpen zou op eigen initiatief wegens stalking (waarvoor geen klant nodig is) een onderzoek aan het voeren zijn om de waarheid aan het licht te brengen. De locaties van het hele gebeuren lijken ons verdacht. Is er meer aan de hand? En zou het iets te maken kunnen hebben met actrice Marie Vinck?

Lees verder UPDATE: Zou Marie Vinck één van de slachtoffers kunnen zijn van Bart De Pauw?

Bekend Vlaanderen reageert gemengd op de zaak Bart De Pauw

Bekend Vlaanderen reageert gemengd op de zaak Bart De Pauw

De reacties op de aantijgingen van Bart De Pauw bij Bekend Vlaanderen zijn gemengd. De reacties van het publiek zijn voorwegend medelevend tegenover de populaire tv-maker, maar er sijpelen stilletjes aan getuigenissen tegen Bart De Pauw. Hilde Van Mieghem lijkt het nieuwe gezicht te zijn tegen De Pauw, terwijl vriend en collega Jan Verheyen & Tom Lenaerts de stukken proberen te lijmen.

Lees verder Bekend Vlaanderen reageert gemengd op de zaak Bart De Pauw

BREAKING: Bart De Pauw wordt door VRT opzij gezet wegens grensoverschrijdend gedrag

Bart De Pauw wordt door VRT opzij gezet wegens grensoverschrijdend gedrag

VRT laat weten dat het de beste scenarioschrijver in de Vlaamse geschiedenis, Bart De Pauw, per direct opzij zet. Alle afleveringen van Twee tot de zesde macht zullen eveneens stopgezet worden en alle andere projecten waar de creatieveling aan verbonden was met zijn productiehuis, wordt op een andere manier ingezet. Sinds het begin van de week is bij de VRT-top te weten gekomen dat Bart De Pauw grensoverschrijdend gedrag vertoond heeft waardoor de openbare omroep geen andere keuze had om De Pauw te ontslaan. Officieel is er nog geen klacht, maar we schatten dat dit snel zal komen. Bart De Pauw is verantwoordelijk voor het beste scenario voor de beste Vlaamse Film aller tijde: Loft. Hollywood is al maanden in de ban van Harvey Weinstein, een producent die gebruik maakte van zijn machtspositie om talloze actrices aan te randen. Kevin Spacey is het volgende slachtoffer die wegens provocerend gedrag bij personen van hetzelfde geslacht opzij gezet wordt bij o.m. House of Cards & All the Money in the World. Ook in Europa worden er meer en meer gevallen gemeld van grensoverschrijdend gedrag: in Zweden zijn maar liefst 450 klachten van verschillende actrices buitengekomen tegenover talloze mensen in de film- & muziekindustrie.

Lees verder BREAKING: Bart De Pauw wordt door VRT opzij gezet wegens grensoverschrijdend gedrag