BREAKING: Bart De Pauw wordt door VRT opzij gezet wegens grensoverschrijdend gedrag

Bart De Pauw wordt door VRT opzij gezet wegens grensoverschrijdend gedrag

VRT laat weten dat het de beste scenarioschrijver in de Vlaamse geschiedenis, Bart De Pauw, per direct opzij zet. Alle afleveringen van Twee tot de zesde macht zullen eveneens stopgezet worden en alle andere projecten waar de creatieveling aan verbonden was met zijn productiehuis, wordt op een andere manier ingezet. Sinds het begin van de week is bij de VRT-top te weten gekomen dat Bart De Pauw grensoverschrijdend gedrag vertoond heeft waardoor de openbare omroep geen andere keuze had om De Pauw te ontslaan. Officieel is er nog geen klacht, maar we schatten dat dit snel zal komen. Bart De Pauw is verantwoordelijk voor het beste scenario voor de beste Vlaamse Film aller tijde: Loft. Hollywood is al maanden in de ban van Harvey Weinstein, een producent die gebruik maakte van zijn machtspositie om talloze actrices aan te randen. Kevin Spacey is het volgende slachtoffer die wegens provocerend gedrag bij personen van hetzelfde geslacht opzij gezet wordt bij o.m. House of Cards & All the Money in the World. Ook in Europa worden er meer en meer gevallen gemeld van grensoverschrijdend gedrag: in Zweden zijn maar liefst 450 klachten van verschillende actrices buitengekomen tegenover talloze mensen in de film- & muziekindustrie.

Nieuwsblad.be meent de reden te weten waarom De Pauw in nauwe schoentjes is gebracht door de VRT-directie. De tv-maker maakte zich schuldig aan stalking & vulgaire sms’jes volgens insiders. Aanhoudend seksueel getinte, expliciete sms’en tegenover bepaalde medewerkers op zijn producties zouden De Pauw de das hebben omgedaan. In sommige gevallen zou De Pauw zelfs ongewenst voor de deur hebben gestaan bij bepaalde medewerkers. Bart De Pauw heeft een vrouw Ine De Pauw en 3 kinderen (2 dochters & 1 zoon).  De zaak is gekend bij familie De Pauw, gezien VRT hem meerdermaals op de vingers heeft getikt.

Op sociale media is er vooral verontwaardiging te lezen. Hoe kan een man zoals Bart De Pauw Vlaanderen’s Harvey Weinstein zijn? Of nog ironische, hoe kan De Pauw een product zijn geworden van zijn eigen Loft-scenario? Heel wat collega’s hebben al een steunbetuiging gebracht met de hashtag #iksteunbart na de emotionele videoboodschap van de populaire schrijver & presentator. Maar de VRT vindt de aantijgingen van een bezorgend niveau. Zelfs vrouwen, zoals deze van zijn productiehuis Koeken Troef! steunen hun baas:

De MoviePulp.be-redactie vraagt zich toch het volgende af: Gedraagt De Pauw zich als een machtgeile & machtige producent die gebruik maakt van zijn medewerkers of gaat onze maatschappij door het lint na de Amerikaanse aantijgingen? Stalking heeft op zich toch niets te maken met corruptie & machtsmisbruik? Heksenjacht of niet, Vlaanderen is vanavond serieus wakker geschud nadat Jan Verheyen ons nog geruststellend dat er geen Hollywood toestanden te vinden zijn in het kleine België.

Inmiddels heeft Bart De Pauw officieel via zijn advocaat zijn excuses aangeboden, maar de advocate van de slachtoffers Christine Mussche meent dat dit te laat is. Er zouden al meer dan 10 actrices zichzelf hebben aangemeld bij de advocate. Wat het doel van de slachtoffers is buiten het vinden van gerechtigheid, is nog onbekend maar ze menen niet aan te sturen op een ontslag. Zij stuurden aan op bemiddeling, maar die liep spaak tussen De Pauw en VRT wegens geen vertrouwen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter