Bekend Vlaanderen reageert gemengd op de zaak Bart De Pauw

Bekend Vlaanderen reageert gemengd op de zaak Bart De Pauw

De reacties op de aantijgingen van Bart De Pauw bij Bekend Vlaanderen zijn gemengd. De reacties van het publiek zijn voorwegend medelevend tegenover de populaire tv-maker, maar er sijpelen stilletjes aan getuigenissen tegen Bart De Pauw. Hilde Van Mieghem lijkt het nieuwe gezicht te zijn tegen De Pauw, terwijl vriend en collega Jan Verheyen & Tom Lenaerts de stukken proberen te lijmen.

Hilde Van Mieghem over de zaak De Pauw

Hilde Van Mieghem, de moeder van Marie Vinck die momenteel te zien is in Tabula Rasa, lijkt de moeder Theresa te worden van de slachtoffers van Bart De Pauw. Zij meent mensen te kennen en smsen te hebben gezien van De Pauw die van ernstige waarde zijn. Bovendien vertelt ze dat vele slachtoffers bang zijn en niet slapen na de gebeurtenissen van gisteren. De hele mediaheisa zorgt ervoor dat deze slachtoffers eerder willen onderduiken dan naar buiten te komen.

Jan Verheyen over de zaak De Pauw

Jan Verheyen wist dat er geruchten circuleerden rond Bart De Pauw, maar nuanceert de zaak doorheen de hele mediaheisa. Hij vindt het vooral erg dat De Pauw meteen tegen de schandpaal is genageld en dat een man die 30 jaar een bijdrage heeft gemaakt aan de Vlaamse tv-geschiedenis meteen zonder bemiddeling aan de deur wordt gezet. Bij ander personeel van de VRT zou er diplomatieker omgesprongen worden met zulke zaken en zouden zij later gemakkelijker het werk kunnen hervatten. In het geval van Bart De Pauw, ongeacht of de feiten nu waar zijn of niet, is de schade die zijn productiehuis heeft opgelopen van een gigantische magnitude. Laat staan dat het een toekomst zoals The Weinstein Company tegemoet gaat.

xxx

In een persbericht vertelt Tom Lenaerts, collega van De Pauw waarmee hij samen aan Schalkse Ruiters en De Mol werkte, dat hij verschrikkelijk geschrokken is. Lenaerts kan na 25 jaar vriendschap onmogelijk inbeelden dat hij andere mensen opzettelijk zou kwetsen en misbruik maken van zijn machtspositie, maar hij begrijpt de reactie van de openbare omroep wel. De VRT heeft immers niet de luxe om met grensoverschrijdend gedrag in opspraak te komen.

https://fb.watch/9KaTOFLI0L/

 Marc Van Eeghem over de zaak De Pauw

Acteur Marc Van Eeghem, recent te zien in Tytgat Chocolat, staat de getuigenis van Verheyen bij. Hij vindt onwezenlijk hoe er geen enkele vorm van verweer mogelijk is vanuit Bart De Pauw. Bovendien kan in zijn ogen zo’n 3/4 van het VRT-personeel buiten gezet worden wegens seksueel getinte smsjes. Hij noemt de hele bedoeling een heksenjacht en vindt dat je naar de grond van de zaak Weinstein moet kijken: Waar is het misbruik? Van Eeghem vindt dat het moet stoppen met gelul en dat mensen naar de rechter moeten stappen om een zaak aan te spannen als er feiten zijn.

Michaël Pas over de zaak De Pauw

Michaël Pas, Vlaamse acteur van De Witte van Sichem, Daens, Team Spirit & Code 37 die internationaal doobrak met Nymphomaniac, vindt dat er bij de opleiding van acteurs, actrices en regisseurs ruimte moet zijn voor het begrip grensoverschrijded gedrag. Wat is immers grensoverschrijdend gedrag? Die grens ligt beduidend anders bij mannen als vrouwen. Waar plaats je de grens in een sector die een ‘lijfelijke’ gang van zaken heeft? Achter de coulissen wordt er schaamteloos en grappend omgegaan met vrouwen en mannen, maar we moeten ons de vraag gaan stellen of dit wel onschuldig is en door iedereen aanvaard wordt. Zelf getuigt hij over hoe hij zich schaamde nadat één van zijn eerste passionele seksscènes niet geapprecieerd werd door zijn tegenspeelster. Waar leg je immers de grens van wat er toegelaten is in een seksscènes tussen een acteur & een actrice? Zonder details en dialoog met de regisseur gaat de acteur niet meer naakt met een actrice.

Tot slot steunt Inès De Vos, echtgenote en algemene directeur van het productiehuis Koeken Troef!, haar man door dik & dun. Onderaan nog een aantal reacties van Bart De Pauw:


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter