Crimson Peak recensie op Netflix België

Crimson Peak posterCrimson Peak **

Regie: Guillermo del Toro (Hellboy, Pacific Rim)

Met Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Burn Gorman, Doug Jones, Emily Coutts,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van The Haunting.

Het verhaal: Wanneer schrijfster Edith Crushing met haar getrouwde man naar het sprookjesachtige huis in het graafschap Cumbria verhuist, lijkt algauw niks zoals het is.

De cast van Crimson Peak

Ons verdict: We waarschuwen jullie al op voorhand: wij zijn geen fan van Guillermo del Toro. De man achter films zoals Hellboy, Pacific Rim & Pan’s Labyrinth mag dan misschien een Oscar-nominatie en een aanzienlijke fanbasis hebben, de desastreuze staat waarin hij The Hobbit achterliet voor Peter Jackson was onaanvaardbaar en nog steeds één van de redenen waarom deze franchise zo slecht eindigde (of laten we zeggen van start ging). Na het kijken van dit gotisch romantische bijeenraapsel dat Crimson Peak noemt, wisten we niet of we moesten lachen of huilen. Lachen met de groteske acteerprestaties van een Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam & Mia Wasikowska of huilen met de foute timing, structuur en verhaallijn van Crimson Peak die aan het einde propvol cliffhangers zit. De productie design wordt volgens vele fans in de lucht geprezen, in onze ogen is het vooral goedkoop en flauw.

Kortom, Netflix heeft met o.m. Crimson Peak een aardige neus om slechte blockbusters in zijn bibliotheek te halen. Stop ermee, jongens.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.