Bart De Pauw krijgt 6 maanden voorwaardelijk vanwege MeToo-feiten

Bart De Pauw krijgt 6 maanden voorwaardelijk, einde van het MeToo-tijdperk in zicht?

MoviePulpers, beter laat dan nooit, want 4 jaar na de feiten is er een einde gekomen aan het toch wel tragische verhaal van Bart De Pauw. De televisieprogrammamaker heeft van de correctionele rechtbank van Mechelen 6 maanden voorwaardelijk gekregen vanwege het stalken van 5 vrouwen waaronder Lisa Naert & Ella-June Henrard (en niet deze van Maaike Cafmeyer & Lize Feryn) en elektronische overlast op 1 vrouw. Dat melden vele Vlaamse media waaronder VRT NWS & GvA. Zo lijkt er een einde te komen aan het #MeToo-tijdperk in Vlaanderen of zijn we nog maar aan het begin?

De advocaten van Bart De Pauw reageren:

“We zijn redelijk teleurgesteld met de uitspraak. We moeten nu het vonnis lezen.”

Nochtans is het een milde straf vergeleken met andere gevallen in het buitenland als je kijkt naar de celstraf van Harvey Weinstein die 23 jaar gevangenisstraf kreeg. Misschien ook deels terecht, gezien de daden van Bart De Pauw niet de proporties kregen zoals deze van de gedoemde Amerikaanse filmproducent. Het vonnis volgt in dat opzicht gelijkaardige feiten in de rechtbank rond stalking, verkrachting & andere zedelijke feiten en het wil daarbij geen voorbeeld maken van De Pauw of duidelijk De Pauw niet aan de schandpaal kloppen.

De advocate van de 9 vrouwen is daarentegen toch deels optimistisch:

“Gedrag is vastgesteld als strafbaar. Daar ging het over.”

Is daarbij de kous af of gaat Bart De Pauw nog in beroep? Gezien de strafpleiter 1 jaar voorwaardelijk vroeg vanwege het feit dat de aanklager niet tot inzicht wilde komen tijdens het proces, maar ook vanwege het feit dat er heel wat aanklachten van een aantal vrouwen & het Instituut voor Gelijke Kansen ongegrond werd verklaard, lijkt ons dit toch een risico.

Bart De Pauw heeft op het einde van het proces ook zijn excuses aangeboden aan iedereen waaraan hij grensoverschrijdende gedrag zou getoond hebben.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.