American Hustle review

American Hustle - Awards posterAmerican Hustle *** 1/2

Regie: David O. Russell (The Fighter, Silver Linings Playbook)

Met Christian Bale, Amy Adams, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Bradley Cooper, Robert De Niro, Elisabeth Röhm, Louis C.K., Michael Peña,…

Speeltijd: 138′

Ga kijken als je hield van Argo & We Own The Night.

Het verhaal: Irving Rosenfeld (Christian Bale) is een oplichter die de mooie Sydney Prosser (Amy Adams) leert kennen en samen werken ze een mooie franchise/romance uit tot FBI-agent Richie DiMaso (Bradley Cooper) haar betrapt. Irving & Sydney dienen DiMaso te helpen met 4 arrestaties om hun gevangenisstraf te kunnen ontlopen, maar geraken daarbij over hun kop in de problemen bij de maffia door de ambities van de losbandige FBI-agent en de vrouw van Irving, Rosalyn Rosenfeld (Jennifer Lawrence), die haar mond maar niet kan houden.

Jennifer Lawrence, Elisabeth Röhm, Christian Bale & Jemery Renner in American Hustle

Ons verdict: Met de Oscars op komst is American Hustle een veelbesproken film: hij werd genomineerd voor maar liefst 10 nominaties en sleepte 3 Golden Globes in de wacht voor Beste Komedie, Beste Actrice & Beste Vrouwelijke Bijrol (lees meer hier over de resultaten van de Golden Globes). Met een slordige 138 miljoen omzet doet hij het aardig bij het Amerikaanse publiek, maar wat zal Europa zeggen?

Bij MoviePulp zitten we met gemengde gevoelens. American Hustle is een voorbeeld van staalharde karaktertekening en improvisatie: het script van regisseur David O. Russell werd meermaals veranderd vanwege tijdsgebrek bij de cast, rollen werden toegevoegd zoals deze van Jeremy Renner als Carmine Polito, gehele scènes werden volledig geïmproviseerd door de sterke cast met Amy Adams, Jennifer Lawrence en Christian Bale aan kop. Dat merk je gedurende de hele film en het is ook genieten van de vlotheid van de dialogen samen met de hilarisch komische scènes. Voor de regisseur doet het plot dat zijn inspiratie hoofdzakelijk haalt uit de ABSCAMaffaire in de jaren ’70 er immers niet toe en dat merk je. Het plot is verrassend, maar doorzichtig en wordt geen cliffhanger doordat het veel te lang duurt voor deze echt tot uiting kan komen. De sfeer en cinematografie van American Hustle zit er goed in en ook de kostuums & make-up zijn verbluffend. Niet moeilijk dat Robert De Niro die een gastrol krijgt als Victor Tellegio in American Hustle Christian Bale eerst niet herkende.

Kortom, American Hustle is een voorbeeld van vakmanschap bij de cast maar de uitwerking van het verhaal door Eric Warren Singer laat te wensen over. Bekijk onderaan de clips We’re Not Happy, Start A Fire, I Like You & Can’t Get Enough om in de sfeer te komen:

2 gedachten op “American Hustle review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter