Under the Silver Lake recensie

Under the Silver Lake recensieUnder the Silver Lake ***

Regie: David Robert Mitchell (It Follows)

Met Andrew Garfield, Riley Keough, Jimmi Simpson, Topher Grace, Patrick Fischler, Sydney Sweeney, Laura-Leigh Claire, Callie Hernandez, Summer Bishil, Grace Van Patten, Riki Lindhome,…

Speeltijd: 139′

Ga kijken als je hield van Inherent Vice, The End of the F**king World  A Beautiful Mind & Twin Peaks.

Het verhaal: Sam is een intelligente jongen zonder doel die op een avond zijn oog laat vallen op Sarah, een mysterieuze mooie blonde vrouw onderaan het zwembad van zijn appartement in Los Angeles. Na een korte kennismaking & wat geflirt verdwijnt ze mysterieus van de aardbol en Sam gaat op onderzoek om haar te vinden.

Andrew Garfield & Riley Keough in Under the Silver Lake

Ons verdict: Under the Silver Lake was één van de films die dit jaar te zien was op het jaarlijkse filmfestival in Cannes en het siert de film door regisseur David Robert Mitchell enigzins in die zin dat de hoeveelheid naakt meteen aan een Franse of Belgische film doet denken. Met mooie Hollywood-dames zoals Riley Keough, Sydney Sweeney, Laura-Leigh Claire, Callie Hernandez, Grace Van Patten, Riki Lindhome & Summer Bishil denken wij maar één ding: Yay!

Nee, even serieus nu. Hoewel Under the Silver Lake matig van start gaat, wist het ons wel te intrigreren met zijn plot dat aanvoelt als een soort van Alice in Wonderland voor volwassenen. De enscenering, alsook rare personages, kostuums & gruwelijke beelden af en toe, lieten ons sterk terugdenken aan de films van Twin Peaks-regisseur David Lynch en met de combinatie klassieke filmediting & film-noir muziek vol blaasinstrumenten liet het ons terugdenken aan Amerikaanse films uit de jaren ’50 zoals Vertigo of Rear Window. Het maakt Under the Silver Lake met zijn vreemde complottheorieën best charmant en het mag dan ook niet verrassen dat de film je tot op het puntje van de stoel laat zitten met zijn paranoia & cryptografie. Echter blijft Under the Silver Lake met een sterke Andrew Garfield uiteindelijk aan de oppervlakte en het helpt dan niet dat je meer dan 2 uur naar een plot moet kijken van een protagonist die de kluts kwijtgeraakt. Maar Under the Silver Lake is een opmerkelijk gekke trip voor liefhebbers van de Illuminati.

Kortom, Under the Silver Lake is uniek, maar niet voor iedereen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.