The End of the F**king World recensie op Netflix België

The End of the F**king World posterThe End of the F**king World **

Bedenker: Charlie Covell (Banana, Humans)

Met Alex Lawther, Jessica Barden, Steve Oram, Wunmi Mosaku, Gemma Whelan, Barry Ward,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 25 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Three Billboards Outside Ebbing Missouri & Twin Peaks S3.

Het verhaal: James is 17 en is er bijna zeker van dat hij geboren is als een psychopaat. Alyssa, eveneens 17, is een somber gestemde tiener die niet goed weet wat te doen in het leven. Ze ontmoeten elkaar in de buurt en beslissen halsoverkop om samen op een wilde road trip te gaan.

xxx

Ons verdict: Tegenwoordig moet alles op televisie en in de bioscoop een oorsprong hebben in stripboeken. Zo ook, The End of the F**king World, de bejoebelde Netflix-serie door onze vrienden van De Morgen. De satirische comic door Charles S. Forsman kan je best beschrijven als een strip vol zwarte humor en zwart-wit figuren die we qua stijl kennen van o.m. Jim Davis’ Garfield, maar bedenker Charlie Covell maakt er voor Netflix een origine’s story van voor Bonnie & Clyde. Niet bepaald origineel, alsook de keuze voor satire overigens, want er zijn nog nooit zoveel Oscar-nominaties geweest voor satirische films als 2018. Het is eerder het format en de filmstijl die uniek zijn: De korte afleveringen zien immers zo vlot als het lezen van de korte stripverhaaltjes en het verhaal wordt in de korte speelduur zeer geslaagd opgebouwd met snelle hints naar het plot per aflevering. Het me against the world-gehalte van de serie begint weliswaar mateloos te ergeren na enkele afleveringen, het charisma van Alex Lawther & Jessica Barden is soms ver zoek & we hebben problemen met het promoten van content waarin het lijden van dieren nodeloos gebruikt wordt voor humor. Enkel Gemma Whelan die we kennen van Game of Thrones biedt iets of wat soelaas.

Kortom, The End of the F**king World is geen meesterwerk, maar het is op zich wel opmerkelijk mocht het niet zo pessimistisch zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter