Far from the Madding Crowd review

Far from the Madding Crowd posterFar from the Madding Crowd ***

Regie: Thomas Vinterberg (Jagten, Festen)

Met Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Juno Temple, Tom Sturridge, Jessica Barden, Bradley Hall,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als Suite Française.

Het verhaal: 1871. De sterke en onafhankelijke vrouw Bathsheba Everdene wordt gevraagd om te trouwen met de rijke Gabriel Oak. Everdene wijst het verzoek van de schapenherder echter af, waardoor (door een samenloop van omstandigheden) de rijkdom overgaat van Oak op Everdene. Toch blijft Oak in de ban van haar en beslist om voor haar te zorgen op de nieuwe boerderij die ze net erfde van haar overleden oom.

Far from the Madding Crowd wallpaper

Ons verdict: Far from the Madding Crowd is de nieuwste telg met internationale allure van onze Vlaamse filmtrots Matthias Schoenaerts. Een film waar door hem persoonlijk veel meer promotie werd gemaakt dan Suite Française met verschillende interviews op de Vlaamse televisie. We kunnen het dan ook onmogelijk niet vergelijken met deze film! Hoewel Schoenaerts een prominentere en wederom sterke rol neemt in Far from the Madding Crowd, een klassieker van een boek uit de belle époque tijden door Thomas Hardy, moet ik toch zeggen dat het niveau iets minder is vergeleken met Suite Française. De beelden zijn minder haarscherp, de keuze van locaties zijn maar zwak, het verhaal mist slaagkracht en opbouw,… Slechte puntjes voor de Deense regisseur Thomas Vinterberg die deze Victoriaanse soap spijtig genoeg niet optimaal tot uiting brengt. De grootste fout maakt hij door de sleutelscène tussen de 3 mannen die vechten om het hand van 1 krachtige vrouw te weinig te benadrukken. Maar met Carey Mulligan en Michael Sheen kunnen we enkel zeggen dat het niveau van acteerwerk wel een stuk hoger ligt dan Michelle Williams.

Met andere woorden, Far from the Madding Crowd is wat minder tegenover Suite Française, maar een best aangename film om te huren. Geniet onderaan van de sfeer uit de film met een heleboel Far from the Madding Crowd clips:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Far from the Madding Crowd review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter