Mary Poppins Returns recensie

Mary Poppins Returns recensieMary Poppins Returns *** 1/2

Regie: Rob Marshall (Nine, Chicago, Memoirs of a Geisha)

Met Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Colin Firth, Pixie Davies, Joel Dawson, Nathanael Saleh, Meryl Streep, Dick Van Dycke, Angela Lansbury, Julie Walters, David Warner,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van La La Land & de originele Mary Poppins, tiens.

Het verhaal: Mary Poppins keert terug naar Londen om het leven van de Banks terug op orde te krijgen nadat de moeder haar leven verloor en de rest van de familie hopeloos in de schulden zit.

Mary Poppins Returns recensie

Ons verdict: Mary Poppins, opnieuw een film die ons doorheen de jaren is gepasseerd gezien het buiten onze leeftijdheidscategorie viel. Maar vele van de 80 & 90ies kids zullen zich ongetwijfeld de reclameblokken herinneren op de videobanden van Disney-tekenfilms zoals Pinoccio of Sneeuwwitje waarin we Julie Andrews met een paraplu over het televisiescherm voorbij zagen vliegen. Mary Poppins konden we thans in de jaren ’60 baanbrekend noemen, want het was één van de eerste succesvolle films die animatie met live-action combineerde en daarom kreeg het ook 5 Oscars in 1965 waaronder beste visual effects, beste actrice & beste muziek. Met de recente Golden Globe nominaties kan dit wel eens goed opnieuw aan een Oscar-winst bezig zijn!

De cast van Mary Poppins Returns recensie met Emily Blunt aan kop

Voor deze nieuwe verfilming krijgen we Emily Blunt als de nieuwe Mary Poppins en zij speelt haar rol voortreffelijk (Julie Andrews weerhield zich zelfs voor een gastrol uit respect voor wat de Australische laat zien). Samen met de relatief onbekende Lin-Manuel Miranda zorgen zij voor een gelijkaardige magie als het duo uit La La Land zonder op één moment de erfenis van de originele Mary Poppins te vergeten. De verscheidene gastrollen van castleden zoals Dick Van Dycke, Angela Lansbury, Julie Walters, David Warner, Meryl Streep & Colin Firth waren dan ook zeer welkom. Disney heeft op dat vlak zijn werk goed voor mekaar gebracht. Regisseur Rob Marshall heeft de behoefte om zijn ego te strelen door zijn naam 2 keer in de begingeneriek te vermelden, maar het is terecht, want net zoals in Nine zorgt hij voor de ideale combinatie tussen zang- en acteerwerk. Het verhaal van Mary Poppins Returns heeft een vrij conventioneel verloop, maar voor de gelegenheid zien we dit door de vingers. Het gaat hier immers over een herleving van de 60ies filmklassieker. Om af te sluiten willen we ook nog even vermelden zeker de zakdoeken niet te vergeten, want er zijn heel wat emotionele momenten terug te vinden in Mary Poppins Returns die bij vele onder ons de sluizen zal opengooien.

Kortom, de musicals in Londen zullen weer op volle toeren draaien dankzij deze revival van Mary Poppins Returns. Wij hebben alleszins met de hele familie genoten van een uitstekende Emily Blunt. Jullie ook?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter