De Collega’s 2.0 recensie

De Collega's 2.0 recensieDe Collega’s 2.0 ** 1/2

Regie: Jan Verheyden (FC De Kampioenen 3, Het Tweede Gelaat)

Met Steve Geets, Ben Segers, Mathijs Scheepers, Tatyana Beloy, Veerle Dobbelaere, Eva Van der Gucht, Ikram Aoulad, Jurgen Delnaet, Luc Caals, Herbert Flack, Rene Verreth, Nora Tilley, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Johny Voners,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van de FC De Kampioenen-films, sadly enough.

Het verhaal: De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Alexander De Groot wil de slabakkende afdeling laten samenwerken, maar stoot op onverschilligheid & verzet. Als ultieme redmiddel, neemt hij hen mee op teambuilding weekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

xxx

Ons verdict: Belgische regisseur Jan Verheyden heeft zijn nieuwste Vlaamse inspiratie na FC De Kampioenen: Forever gevonden in het reboot van De Collega’s. Voor diegenen die De Collega’s niet echt kennen (wees gerust, wij rekenen ons hier bij), het was een komische serie op de openbare omroep BRT die voor 3 seizoenen liep van 1978 tot en met 1981. Rene Verreth, Nora Tilley, Jaak Van Assche, Tuur De Weert & Johny Voners komen in de nieuwste Collega’s 2.0 met een gastrol, terwijl Ben Segers als oud-collega terugkomt om nieuwe namen zoals Mathijs Scheepers, Tatyana Beloy, Veerle Dobbelaere, Eva Van der Gucht, Ikram Aoulad & Jurgen Delnaet te trekken.

De nieuwe collega's in De Collega 2.0

Liefhebbers van Het Eiland zullen spijtig genoeg serieus teleurgesteld zijn in deze Collega’s 2.0. Hoewel de toon van de Amerikaanse werkethiek vol Sillicon Valley-enterpreneurs tegenover de stereotypische ambtenaar-personages met een oude bureaucratische manier van werken te pruimen zijn, moeten we in het algemeen stellen dat De Collega’s 2.0 zich enkel maar bezig houdt met verschillende misverstanden zoals we ze kennen uit de FC De Kampioenen-films. Nota bene, films waar De Collega’s 2.0 zich niet wil mee vereenzelvigen met de occasionele sneer naar de populaire Vlaamse franchise in de film. Interpreteer onze mening niet verkeerd, want het niveau van De Collega’s 2.0 ligt wel hoger dan FC De Kampioenen, maar buiten het scherpe camerawerk zien wij enkel een doordeweekse televisiefilm waarbij we ons de waardigheid van een bioscooprelease in vraag stellen. De vraag blijft dan ook bij ons opkomen waarom er effectief gekozen werd voor een film in plaats van De Collega’s opnieuw nieuw leven in te blazen op televisie. De cameo’s van de oude cast zijn tot slot het hoogtepunt uit de film, want ze bevatten vaak ook de grappigste momenten in deze nieuwe Vlaamse film.

Kortom, wie hunkert naar nostalgie zal met De Collega’s 2.0 op zijn honger zitten. Bekijk daarom het leuk fragmentje onderaan als bewijs dat De Collega’s weldegelijk grappig waren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter