Franchise: Torpedo

Box Office België update (2019 week 43)

Torpedo opent voor Maleficent 2 in bioscoopweek 43 van 2019

Onder het motto ‘Beter te laat dan nooit’ kunnen we EINDELIJK de officiële winnaar van de herfstvakantie 2019 aankondigen. En dat is… TORPEDO! De nieuwste Vlaamse film met ware Hollywood-allure wist zo’n 50.000 Belgische bezoekers te behagen in zijn eerste week met een geschatte omzet van zo’n 411.500 euro als gevolg en gaat daarbij Maleficent 2 voor die in zijn 2de week over Joker springt maar dus weer naast het eerste plekje grijpt met een weekomzet van 368.921 euro. Nieuwkomer Terminator Dark Fate klokt in zijn eerste week af op 221.874 euro, een nieuw dieptepunt in de franchise, gezien het nog slechter presteert dan Terminator Genisys in 2015. Lion King groeit inmiddels tot 14,1 miljoen euro en Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood na 12 weken lijkt te stranden op 3,74 miljoen euro. Zodra we de Vlaamse inzendingen zoals The Mustang, De Brief voor Sinterklaas, Waar is het grote boek van Sinterklaas? & De Buurtpolitie 3: Het Circus van de week 43 weten, vullen we deze blogpost verder aan.


De Vlaamse Torpedo recensie

Torpedo recensieTorpedo *** 1/2

Regie: Sven Huybrechts

Met Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Ella-June Henrard, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Thure Riefenstein, Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Rudy Mukendi, Robrecht Vanden Thoren,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van een Vlaamse versie van Inglourious Basterds of andere duikenbotenfilms zoals Hunter Killer & Kursk.

Lees verder De Vlaamse Torpedo recensie


Officiële Torpedo trailer met Koen De Bouw

Officiële Torpedo trailer met Koen De Bouw

Dat de makers van Patser ambitie heeft, is allang gekend. Maar met Torpedo gaan ze een heel stuk verder door de eerste duikenbotenfilm te brengen in de Vlaamse filmgeschiedenis! Toegegeven, de eerste in Europa zijn we niet na Kursk & Submergence en met recente internationale films zoals Hunter Killer, Aquaman, Fate of the Furious & Black Water voelt het aan alsof de producenten een koopje hebben geregeld in Malta, but we don’t care. Wij willen gewoon Koen De Bouw (Bastaard, Broer, Grenslanders S1) of Sven De Ridder (Nachtwacht, Pieter Konijn) aan het werk zien als de nieuwe Vlaamse Sean Connery ondersteund door een lokale manschappen zoals Joren Seldeslachts (Beau Sejour, Baantjer het Begin), Stefan Perceval (Undercover, Over Water), Bert Haelvoet (De Dag S1, Niet Schieten, 13 Geboden) & internationale scherpschutters zoals de Duitse Thure Riefenstein (Man in the High Castle) of de mooie Nederlandse Ella-June Henrard (Michiel De Ruyter, Domino, Facades). Wordt verwacht vanaf 23 oktober 2019 door regisseur Sven Huybrechts, geniet van de officiële Torpedo trailer met Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Joren Seldeslachts, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Bert Haelvoet & Thure Riefenstein!

Lees verder Officiële Torpedo trailer met Koen De Bouw


Eerste teaser van Vlaamse film Torpedo

De eerste teaser van de Vlaamse Film Torpedo is een feit met een kijk op castleden zoals Koen De Bouw, Sven De Ridder, Vic Dewachter, Ella-Jun, Joren Seldeslachts, Stefan Perceval, Bert Haelvoet & meer! Blokkeer 23 oktober 2019 in de agenda voor deze nieuwe Vlaamse film!


Nieuwe Vlaamse Film in de maak: Torpedo

xxx

Hou jullie vast aan de takken van de bomen, want bijna 30 jaar na The Hunt for Red October komt België met zijn eerste duikbootfilm genaamd Torpedo. De ambitieuze producenten van Patser & BLACK, Kobe Van Steenberghe & Hendrik Verthé, kondigde dit de voorbije week via een grote persvisie aan het MAS met de voltallige cast die bestaat uit Koen De Bouw, Sven De Ridder, Vic Dewachter, Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Joren Seldeslachts, Stefan Perceval, Bert Haelvoet & Ella-June Henrard onder regie van Sven Huybrechts. Torpedo (ervoor gekend als U-235) gaat over een fascinerend stukje Belgische geschiedenis waarbij dat een geheim team in een gesloten Duitse onderzeeër naar Congo afreist om er uranium te vervoeren voor de eerste atoombom door de Amerikanen. Torpedo wordt verwacht vanaf 23 oktober 2019 in Belgische bioscopen.

Lees verder Nieuwe Vlaamse Film in de maak: Torpedo