Maleficent 2: Mistress of Evil recensie

Maleficent 2: Mistress of Evil recensieMaleficent 2: Mistress of Evil ** 1/2

Regie: Joachim Ronning (Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge, Marco Polo S1)

Met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Ed Skrein, Harris Dickinson, David Gyasi, Warwick Davis, Sam Riley, Freddie Wise, Robert Lindsay,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Oz: The Great & Powerful, Alice Through the Looking Glass & het vorige Maleficent.

Het verhaal: Maleficent en haar peetdochter Aurora beginnen de complexe familiebanden in twijfel te trekken die hen binden terwijl ze in verschillende richtingen worden getrokken door naderende huwelijken, onverwachte bondgenoten en duistere nieuwe krachten in het spel.

Maleficent 2 Mistress of Evil recensie

Ons verdict: De nieuwe strategie van Disney sinds ze Marvel, Star Wars & zelfs concurrent Fox opkocht, is duidelijk. Zet een goede startfilm op en voeg er een immense wereld vol nieuwe personages & andere mythologie aan toe. In het geval van Maleficent 2 die de ondertitel Mistress of Evil draagt, is dit niet anders (hou je dus maar al vast voor elfjes, feeën, dwergen & andere wezentjes). Angelina Jolie is opnieuw van de partij als anti-heldin van de dag en regisseur Joachim Ronning mag opnieuw een Disney-film regisseren hetzij dit keer zonder zijn Noorse kompaan Espen Sandberg waarmee hij o.m. Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge & de eerste 2 afleveringen van Marco Polo S1 maakte.

Michelle Pfeiffer, Angelina Jolie & Elle Fanning in Maleficent 2

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Maleficent was niet meer of minder dan het zoveelste sprookje die een nieuwe Disney-invulling als live action film krijgt en Maleficent 2 als uitbreiding heeft sowieso al minder poten om op te staan. Dat betekent voor dit vervolg opnieuw meer van hetzelfde is, zonder het geraamte van een origineel neergeschreven volksverhaal. De openingsscène laat de bal al meteen mis met zijn mislukte CGI en zijn slap geacteer door Elle Fanning. De makers gaan misschien iets slimmer om met de omgeving van Doornroosje dan zijn voorganger en de verscheidene plotwendingen in Maleficent 2 zetten de film van tijd tot tijd terug op het goede spoor, maar we kunnen niet voorbij het feit zien dat het griezelige er wederom af gepolijst is. Laat staan dat het oorspronkelijke einde vanuit De sprookjes van Moeder de Gans door Charles Perrault waar het Disney-sprookje De Schone Slaapster een product van is op een of andere manier wordt gerespecteerd. De enige verademing in Maleficent 2: Mistress of Evil is Angelina Jolie die samen met Michelle Pfeiffer de film verteerbaar maakt.

Kortom, Maleficent 2: Mistress of Evil is de zoveelste live action Disney-film met weinig pit. Voor als je niet genoeg had van Aladdin of Lion King dit jaar…

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter