The Boy Who Harnessed the Wind recensie op Netflix België

The Boy Who Harnessed the Wind recensie op Netflix BelgiëThe Boy Who Harnessed the Wind *** 1/2

Regie: Chiwetel Ejiofor

Met Chiwetel Ejiofor, Maxwell Simba, Aïssa Maïga, Lily Banda, Joseph Marcell, Noma Dumezweni,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Beasts of No Nation & Lion.

Het verhaal: Een jongen in Malawi helpt zijn dorp om een windturbine te bouwen nadat hij een boek uit de bibliotheek leest.

Chiwetel Ejiofor in The Boy Who Harnessed the Wind recensie op Netflix België

Ons verdict: Het gaat snel voor Chiwetel Ejiofor die als acteur met 12 Years a Slave, Doctor Strange & The Lion King gekend is over de hele wereld en dankzij BBC Film & Netflix met The Boy Who Harnessed the Wind voor de eerste keer gaat regisseren. De man van Nigeriaanse afkomst kiest bovendien een mooi onderwerp om zijn regiedebuut te maken: het opmerkelijk verhaal van William Kamkwamba die zijn dorp Wimbe in Malawi hoop gaf door midden in een voedselcrisis zonder onderwijs een windturbine te bouwen. Mooi moet je wel niet in de letterlijke zin van het woord gebruiken, want The Boy Who Harnessed the Wind toont net zoals Beasts of No Nation & Cidade de Deus een harde realiteit waarin heel wat 3de wereld landen zich bevinden en de politieke gevolgen dat dit kan hebben. De zanderig dorre cinematografie draagt nog net dat stukje meer bij tot de harde realiteit van de Netflix-film. Nieuwe castleden zoals Aïssa Maïga, Maxwell Simba & Lily Banda ondersteunen zeer emotioneel & met volle teugen de meer ervaren cast met namen zoals Joseph ‘Geoffrey uit Fresh Prince of Bel-Air’ Marcell & Noma Dumezweni hoewel Chiwetel Ejiofor weer met de strafste prestatie gaat lopen in The Boy Who Harnessed the Wind. Net zoals Lion houdt The Boy Who Harnessed the Wind de hoop tot het einde maar het wordt dan ook ten volle gekoesterd. Mooie opbouw en structuur met andere woorden.

Besluit: Met The Boy Who Harnessed the Wind hou je je dus maar beter vast aan een zware film als je kijkt naar deze nieuwe meerwaardefilm op Netflix België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter