Carnival Row recensie op Amazon Prime Video

Carnival Row recensie op Amazon Prime VideoCarnival Row ****

Bedenkers: Rene Echevarria (Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine) & Travis Beacham (Pacific Rim Uprising)

Met Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Karla Crome, Arty Froushan, Maeve Dermody, David Gyasi, Tamzin Merchant, Tracey Wilkinson,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Good Omens, The Alienist & Fantastic Beasts.

Het verhaal: In een alternatieve wereld zijn mensen & feeën in oorlog met elkaar. Vignette Stonemoss probeert haar soort naar de republiek van de mensen Burgue te brengen om er te overleven als vluchtelingen, terwijl Rycroft het onrecht tegenover andersoortigen zoals pix, trowies, centaurs, pucks, fauns, critch & kobolden aanvecht. Maar onder de stad sluipt er een kwaad dat de bestaande balans wel eens in gevaar kan brengen.

Ons verdict: Met de miljarden van Amazon in de nieuwe Lord of the Rings prequel-serie probeert de e-commerce gigant zijn investering veilig te stellen door nu al content aan te bieden dat de fantasty-liefhebber zal behagen (geen ongeziene strategie, gezien Netflix dit onder meer deed voor het science fiction genre een tijdje terug). Dit deed het al succesvol met Good Omens, maar het gaat nu verder met Carnival Row en op het einde van het jaar de Amazon Prime Original-film The Aeronauts.

Orlando Bloom & Cara Delevingne in Carnival Row recensie op A

In het midden van deze nieuwe Victoriaanse fantasyreeks die een resultaat is van een verloren filmscript door Guillermo del Toro-protegee Travis Beacham en aangepast werd door Star Trek-schrijver Rene Echevarria, krijgen we Orlando Bloom & Cara Delevingne die, vergelijkbaar met David Tennant & Michael Sheen in Good Omens, de tandem van de serie zijn naast de meer dan behoorlijke special effects. Samen met een donkere cinematografie door gewezen Taboo (Joanna Eatwell), The Alienist, Game of Thrones & HBO’s Watchmen (Chris Seager) medewerkers krijgen we een duister sprookje die niet schuw is van het occassionele bloot (halverwege aflevering 3 krijgen we reeds de feeërieke seksscène tussen Bloom & Delevigne en ook in aflevering 7 krijgen we passionele seks tussen een centaur & een mens) & gore hoewel het gruwelijke er wel wat afgepolijst is. De pilot begint sterk, het plot verliest halverwege wat aan kracht met een conventioneel verloop als gevolg, maar het einde komt in als een bom om mooi en origineel over de streep te komen. Het hele tempo van Carnival Row laat bovendien heel hard aan The Alienist terugdenken. Tot slot hadden we het concept van Carnival Row, dat enigszins maatschappijkritisch wil zijn tegenover de hedendaagse tijdsgeest die minder en minder openstaat tegenover migratie, iets explicieter verwacht hoewel het af en toe getuigt van creatief schrijven (cfr. de museumscène met Cara Delevigne die door het lint gaat).

Kortom, de wereld van Peter Pan wordt op zijn kop gezet in Carnival Row. Voor de fantasyliefhebbers onder ons een must-see en wederom een voltreffer op Amazon Prime Video.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter